-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sušiai kaloringi? Kaip išsirinkti sveikesnį variantą

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad sušiai – gana sveikas, kone dietinis maistas. Juk, regis, nepalyginsi ką tik paruošto šviežio sušio ritinėlio su, tarkime, padažuose skęstančia pica. O štai mitybos specialistai tvirtina, kad valgydami sušius kalorijų gauname ne ką mažiau. Gardžių ritinėlių variacijų – daugybė, bet kurie iš jų sveikesni mūsų skrandžiui ir figūrai?
Sušiai
Sušiai / Fotolia nuotr.

♦ Riebios sudedamosios dalys? Jų mūsų užkandinėse gaminamuose sušiuose nestinga. Štai majonezas, kreminis sūris... Atsisakiusios šių ingredientų, sutaupysite ne vieną kaloriją, o ir skonis nenukentės. Taigi  geriau marinuotas imbieras, kuris aktyvina virškinimo sistemą ir medžiagų apykaitą, ar vasabio pasta, pasižyminti antibakteriniu poveikiu.

♦ Druskos perteklius itin nesveika, tad sušius skaninkite tokiu sojų padažu, kuriame jos būtų kuo mažiau.

♦ Rudieji ryžiai vietoj baltų gal ir neįprasta, tad kodėl gi nepabandžius?! Ypač jei sušius gaminate pačios namie. Ruduosiuose ryžiuose daug ląstelienos, naudingųjų medžiagų ir mineralų (pvz.: mangano, fosforo). Žinoma, sušių žinovai tuoj paprieštaraus, kad šiam patiekalui būtini specialūs ryžiai, bet kas uždraus eksperimentuoti?

♦ Riebalai gali būti ne tik žalingi. Pavyzdžiui, riebiosios omega-3 rūgštys netgi labai naudingos ir reikalingos mūsų organizmui. Taigi vėl peržvelkite sušių ingredientus: lašiša ir tunas turi mažiau kalorijų, todėl puikiai tiks net ir besilaikančioms dietos, o gerieji riebalai, esantys juose, gali net pagreitinti medžiagų apykaitą!

♦ Ne paslaptis, kad keptas maistas nepatenka į paties sveikiausio maisto sąrašą, tad sušiai su traškia tešlos plutele, skrudinta riebaluose, pats prasčiausias pasirinkimas norinčioms valgyti sveikiau. 

♦ Genialumas slypi paprastume. O geriausias ir sveikiausias sušis yra toks, kuriame nėra daugybės sudėtinių dalių. Tarkim, paprasčiausi maki ritinėliai su agurkais ar avokadais tikrai neapsunkins jūsų skrandžio, bet bus ne mažiau gardūs.

 

PASIGAMINKITE PAČIOS!

Fotolia nuotr. / Maki sušis su krevetėmis ir avokadais
Fotolia nuotr. / Maki sušis su krevetėmis ir avokadais

Maki sušis su krevetėmis ir avokadais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius