-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tai, apie ką nepagalvojote: kaip vandens temperatūra veikia odą ir plaukus

Vanduo būtinas mūsų gyvybei, tačiau ne tik – be jo neapsieina ir mūsų grožio bei higienos rutina. Kaip ir tikriausiai nėra grožio priemonių, kuriose nebūtų bent trupučio vandens. Tačiau tai, kaip atrodys mūsų oda ar plaukai ir kaip jausimės, priklauso ne tik nuo vandens, bet ir nuo jo temperatūros. Ką reikia žinoti?
Veido kaukė
Veido prausimas / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Rutina Vanduo Grožis

Ledinis vanduo

Itin šaltas vanduo tinka norint greičiau pabusti – tokiu apsipraususios veidą, gauname savotišką šoką, kapiliarai susitraukia.

Ledinis vanduo taip pat tinka norint greičiau išdžiovinti nulakuotus nagus. Nulakavusios, palaukite kelias minutes, kad lakas apdžiūtų, ir tuomet įkiškite pirštus į ledinio vandens sklidiną dubenį.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Šaltas vanduo

Temperatūra lemia, ar jūsų veidą išmuš raudonis ir perštės, ar atvirkščiai, oda atsigaus ir bus švelni ir skaisti.

Toks tinkamiausias veidui prausti. Šaltas vanduo gaivina, bet nesukelia tokio šoko kaip ledinis. Šaltas vanduo panaikina veido raudonį, nes užveria odos poras.

Atminkite, kad tinkama temperatūra lemia, ar jūsų veidą išmuš raudonis ir šiek tiek perštės odą (jei prausite veidą karštu vandeniu), ar atvirkščiai, oda atsigaus ir bus švelni ir skaisti.

Drungnas vanduo

Taip apibūdinamas vos vos vėsus, beveik šiltas vanduo. Juo rekomenduojama prausti kūną ir plaukus. Vasarą tikriausiai taip ir darote, nes kūnas būna pakankamai išilęs ir daugiau šilumos nesinori, tačiau drungnu vandeniu praustis reikėtų visada. Jeigu sušalusios ilgai mirkstate karštoje vonioje ir tokiu vandeniu trenkate galvą, iš jūsų odos bei skalpo pasišalina dalis natūralių aliejų, todėl plaukai ir oda džiūna. Manoma, kad ir dažytų plaukų spalva greičiau blunka nuo karšto vandens.

Drungnas vanduo taip pat tinkamas nuplaunant veido kaukes ar šveitiklius.

Tokiu, beje, rekomenduotume ir valyti dantis – jei jie nėra visiškai sveiki, per šaltas vanduo gali pradėti gelti, o karštu ir pačioms nesinorės skalauti burnos.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Karštas vanduo

Yra procedūrų, kurioms karštas vanduo reikalingas. Karštis suminkština mūsų kūno plaukelius, todėl depiliuojantis juos daug lengviau pašalinti, o ir oda nesudirgsta. Taigi prauskitės po drungno vandens srove, o kai ateis laikas skutimosi procedūroms, apie minutę prauskite kūną šiltu / karštu vandeniu, kad oda būtų paruošta depiliacijai. Po procedūros viską nuplaukite drungnu vandeniu, kad užsivertų poros ir nedžiūtų oda.

Greitai apsiprausti karštu vandeniu veidą galima tuomet, kai norite atverti poras ir paruošti odą šveitimui. Kaip žinoti, kada temperatūra – per aukšta? Jei oda pradėjo raudonuoti, vanduo jau per karštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius