Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikali mankšta mamoms: vietoj svarelio – kūdikis

Buvusi Lietuvos dziudo čempionė, aerobikos trenerė Viktorija Baltaitė-Petrulienė, gimus sūnui, nusprendė išbandyti sportą, kuris leidžia mamai treniruotis kartu su kūdikiu. Ši mankšta, kurios galite išmokti žiūrėdami vaizdo siužetą, trunka apie 30-40 minučių ir yra didžiulis džiaugsmas ne tik moteriai, bet ir jos kūdikiui.

Trenerė pataria atlikti po tris siūlomų pratimų serijas. Kiekvieną seriją sudaro 10-12 kartų be pertraukėlės pakartotas pratimas. Tarp serijų galima skirti šiek tiek laiko atokvėpiui.

Pirmi du pratimai skirti pilvo presui, toliau seka pratimai sėdmenims, rankoms kojoms ir po truputį išjudina visą kūną.

„Visas mano gyvenimas neatsiejamas nuo sporto. Anksčiau sportavau profesionaliai, po to mėgėjiškai ir iki pat gimdymo buvau fiziškai aktyvi. Gimus kūdikiui, sportavau toliau – iš pradžių baseinas, ilgi pasivaikščiojimai, bėgimas. Galiausiai, kai vaikas pats pradėjo laikyti galvytę, ėmiau sportuoti kartu su vaiku namie ir pamačiau, kad tai patinka ir man, ir jam.

Pasisemti patirties, kaip sportuoti su vaiku, yra kur – sukurta daug panašių treniruočių. Taigi mano siūlomi pratimai nėra kažkokie ypatingi, jie gana elementarūs, bet juos atlikti įdomiau nei klasikinius pratimus. Prieš siūlydama juos kitoms mamoms, pirmiausiai patikrinu pati. Ši mankšta skirta visų raumenų išjudinimui, o jos esmė ta, kad vaikas naudojamas kaip svarelis“, – aiškino pati mama.

„Simonos reikalas“ nuotr./Viktorija Baltaitė-Petrulienė
„Simonos reikalas“ nuotr./Viktorija Baltaitė-Petrulienė

Jei pratimus atlikti sunku

Paklausta, ar šiuos pratimus atlikti sunku, trenerė patarė kiekvienai moteriai savo galimybes įvertinti pačiai.

„Iš tiesų pratimai nėra sunkūs, bet jei moteris visai nesportavusi, ji iš pradžių gali išbandyti pratimą be kūdikio. Jei sunku kūdikį iškelti rankomis, gali jį prisiglausti prie savęs. Pagaliau pratimą galima padaryti 3 kartus, o ne 12. Visada geriau pradėti nuo mažiau ir palaipsniui krūvį didinti. Taip pat labai svarbu, kad pratimas būtų atliekamas taisyklingai.

Tai reiškia, kad nors nuovargis turi būti, jis neturi būti toks, kad pratimą atlieku bet kaip, kad tik jį padaryčiau. Negalima nukirsti judesio amplitudės. Atlikdami pratimą netaisyklingai sau tik pakenksite“, – patarė V.Baltaitė-Petrulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius