-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ar galima skatinti vaiką pinigais?

Daugeliui tėvų kyla klausimas, kaip motyvuoti atžalą geriau mokytis ir siekti aukštų balų? Kartais tėvai su vaikais tiesiog susitaria: už aukščiausią balą skiria tam tikrą pinigų sumą ar kokių nors dovanų. Ar tai geras sprendimas?
Vaikas ir pinigai
Vaikas ir pinigai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Pasak psichologų, dovanos ir pinigai, be abejo, motyvuoja vaikus siekti geriausių balų, tačiau susiduriama su tam tikra problema: mokinys stengiasi tik dėl gero pažymio, jam nerūpi sužinoti ką nors nauja ar įgyti kokių nors žinių. Todėl dažniausiai, vos šiam sandoriui pasibaigus, vaikas pradeda mažiau mokytis, stengtis, pažymiai pablogėja.

Taigi, mokėdami atžaloms už gerus pažymius, tėvai padaro meškos paslaugą – mažasis šeimos narys praranda vidinę motyvaciją mokytis dėl savęs, stengtis kuo daugiau sužinoti.

Tačiau nemanykite, kad vaiko negalima skatinti. Apdovanoti gabųjį mokinuką būtina, tik tai daryti reikia protingai. Psichologai pataria apdovanoti atžalą už pastangas mokslų metų pabaigoje. Tai gali būti kelionė į pramogų parką, kompiuteris ar naujas dviratis. Ar vaikas vertas tokios dovanos, spręskite ne pagal pažymius, o pagal įdėtas pastangas. Pasikalbėkite su mokytojais ir išsiaiškinkite, kaip praėjusiais mokslo metais sekėsi jūsų vaikui. Tai, kad mažasis galvočius bus apdovanotas ne už pažymius, o įgytas žinias ir pastangas, būtinai jam pasakykite mokslo metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius