Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiame fotokonkurso #LietuviškiTėčiai laimėtojus!

Ačiū už dalyvavimą konkurse visoms šeimoms, kurios pasistengė atsiųsti nuotaikingų tėvystės nuotraukų. Jūs tikrai parodėte, kad mūsų tėčiai gali: leisti turiningai laiką su atžalomis, susitvarkyti buityje, padėti vaikams augti ir suprasti pasaulį.
Tėtis Johanas iš fotoprojekto „Swedish Dads“.
Tėtis Johanas iš fotoprojekto „Swedish Dads“. / Johano Bävmano nuotr.

Kovo mėnesį 15min portalas drauge su Švedijos ambasada bei Švedijos institutu paskelbė nuotraukų konkursą #LietuviškiTėčiai. Sulaukėme nuotraukų, kuriose tėčiai su savo vaikais įamžinti kasdienybės akimirkose: gamina valgį, maitina, pina dukrai kasas, dėlioja su vaikais dėlionę ir pan.

Komisija, sudaryta iš Švedijos ambasados Lietuvoje, Švedijos instituto, „IKEA Lietuva“ ir 15min atstovų, išrinko 3 geriausias nuotraukas.

Nuotraukos-nugalėtojos ir dar kitos įamžintos tėvystės akimirkos, sulaukusios komisijos dėmesio, bus atrinktos ir eksponuojamos kartu su Švedijos instituto paroda „Swedish Dads“. Paroda bus surengta Vilniuje 2017 metų gegužę.

Trijų konkurso nuotraukų, kurias komisija atrinko pagal emocinį, nuotaikos, natūralumo kriterijus, autoriams atitenka prizai – „IKEA Lietuva“ 500, 300 ir 100 eurų vertės dovanų kuponai. Su nugalėtojais susisieks Švedijos ambasados darbuotojai.

I vieta – 500 eurų vertės „IKEA Lietuva“ dovanų kuponas

Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Vytautas Navickas (62 m.)
Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Vytautas Navickas (62 m.)

Tėtis – Vytautas Navickas (62 m.): „Tėvystė kaip ir menas turi milijoną pavidalų. Mes siekiame didingų ir įsimintinų dalykų – neblėstančios meilės, draugystės, laimėjimų, atradimų ir t. t. Bet juk taip dažnai mums trūksta ir ne tokių reikšmigų, netgi visai iš pirmo žvilgsnio paprastų mažmožių.

Tėvystė – tai kai gali su savo sūnumi ar dukra stebėti lietaus lašus danguje, grybų augimą žolėje, vaivorykštės spindėjimą skliaute, naminės duonos ragavimą, pasidalinti ilgai ieškotos knygos radimo džiaugsmu. Visa tai ir dar tūkstantis kitų mažų ir didelių dalykų, atrastų kartu su savo vaiku. Visa tai ir yra tėvystė. Galų gale tai, kas pakelia nuotaiką ir suteikia prasmę pačiai niūriausiai dienai.“

II vieta – 300 eurų vertės „IKEA Lietuva“ dovanų kuponas

Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Rytis Lukoševičius (34 m.)
Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Rytis Lukoševičius (34 m.)

Tėtis – Rytis Lukoševičius (34 m.), lektorius: „Tėvystė: tai tokia pati natūrali gyvenimo dalis, kaip kvėpuoti oru arba valgyti maistą“.

III vieta – 100 eurų vertės „IKEA Lietuva“ dovanų kuponas

Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Evaldas Brazaitis (36 m.)
Asmeninio archyvo nuotr./Tėtis – Evaldas Brazaitis (36 m.)

Tėtis – Evaldas Brazaitis (36 m.), jūreivis: „Namie būnu retai, tad savo panom grįžęs leidžiu daug.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius