Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18 kilogramų atsikratęs Bogdanas: „Svarbiausia, jog ne tik sulieknėjau, bet ir fiziškai sustiprėjau“

„Ieškojau kelnių įvairiose parduotuvėse kone pusę dienos ir tuomet supratau, kad nėra tokio dydžio kelnių, kurios man tiktų. Sustojau, pažiūrėjau į veidrodį ir supratau, kad iš tiesų esu per storas“, – taip prasidėjo 18-mečio vilniečio Bogdano Jeriomenko sėkmingo lieknėjimo istorija.
Bogdanas Jeriomenko
Bogdanas Jeriomenko / Asmeninio archyvo nuotr.

B.Jeriomenko nuo pat mažų dienų buvo apkūnesnis už kitus vaikus. Būdamas 16-os, jis išvyko dirbti svetur ir kasdien lepino save nemaistingu ir kaloringu maistu. Per kelis mėnesius Bogdanas priaugo svorio iki 100 kg.

Dėl antsvorio vaikinas turėjo aukštą kraujospūdį, jo kraujas buvo per tirštas, pastoviai, net be fizinio krūvio, jis prakaituodavo. Kartą pusę dienos ieškodamas sau tinkamo dydžio kelnių, vilnietis suprato, jog atėjo metas pokyčiams.

„Nutariau, kad iškart, rugpjūčio paskutinėmis dienomis eisiu į sporto salę. Iš pradžių aš tiesiog buvau salėje, kilnojau svarmenis. Taip po savaitės aš priaugau dar vieną kilogramą. Tuomet supratau, kad darau kažką ne taip. Tuomet atradau Fitboksą“, – laidoje „Sportuok su Vlada.lt“ pasakojo B.Jeriomenko.

Asmeninio archyvo nuotr./Bogdanas Jeriomenko
Asmeninio archyvo nuotr./Bogdanas Jeriomenko

Bogdanas intensyviai sportuoja metus, o per šį laiką, subalansavęs mitybą, vaikinas atsikratė apie 18 kilogramų. „Svarbiausia yra ne tai, kad aš sulieknėjau, bet taip pat ir fiziškai sustiprėjau, – šyptelėjo vilnietis. – Tai džiugina ne tik mane. Ir aplinkiniai tai pastebi.“

B.Jeriomenko supažindino su jo mėgiamu sportu: „Fitboksas yra treniruočių sistema, į kurią įeina daug funkcinių pratimų, stiprinančių kūno raumenis, taip pat Kikboksas ir fizinio aktyvumo žaidimai, – pasakojo Bogdanas. – Fitboksas man labai patiko. Kilogramai tiesiog pradėjo tirpti. Subalansavau mitybą, treniravausi penkis kartus per savaitę, nepraleisdavau nė vienos treniruotės, viskas ėjo link gero ir štai šiandien aš galiu papasakoti savo sėkmingą istoriją.“

B.Jeriomenko antsvorį užsiaugino valgydamas nemaistingą ir kaloringą maistą – bulvių traškučius, guminukus, saldumynus, gėrė saldžius gazuotus gėrimus. Dabar 18-metis vaikinas stengiasi valgyti kuo mažesnėmis porcijomis ir kuo dažniau.

„Reguliuoju angliavandenių, riebalų, baltymų kiekį. Atsisakiau blogųjų angliavandenių – guminukų, bulvių traškučių.., visko, kas yra negera. Dabar bandau maitintis sveikai – valgau vištieną, ryžius, kitas kruopas. Valgau įvairų sveiką ir natūralų maistą“, – pasakojo Bogdanas.

Motyvuojančių istorijų laidoje „Sportuok su Vlada.lt“ vaikinas pasakojo neketinantis sustoti – jis ir toliau žada laikytis mitybos balanso, sportuoti.

VIDEO: 18 kilogramų atsikratęs Bogdanas: „Svarbiausia, jog ne tik sulieknėjau, bet ir fiziškai sustiprėjau“

Paklaustas, kaip jis galėtų padrąsinti kitus žmones, norinčius mesti svorį, bet nepasiryžtančius, B.Jeriomenko patarė: „Sunkiausia yra pradėti. Pats žinau, kad yra sunku prisiversti. Patariu nebijoti jokių aplinkybių ir nueiti į sporto salę. Tikriausiai niekas jūsų nepalaikys, kol jūs patys nepamatysite savo rezultato ir patys nepradėsite reguliariai lankyti sporto salės, nesusibalansuosite mitybos. Turite pradėti, jausti, matyti rezultatą ir tuomet patys suprasite, kad tai daryti yra verta.“

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: nepavykę kadrai ir sporto patarimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius