Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antibakterinis muilas gali būti pavojingas sveikatai

JAV Maisto ir vaistų kontrolės administracija (FDA) sako, jog nėra įrodymų, kad skystame muile ir prausikliuose naudojamos antibakterinės medžiagos užkirstų kelią mikrobų plitimui, tačiau esama duomenų, kad jos gali būti pavojingi žmogaus sveikatai.
Rankų plovimas
Rankų plovimas / 123rf nuotr.
Temos: 1 Muilas

Administracijos išvados dėl triklozano ir kitų antibakterinių medžiagų naudojimo tik patvirtina jau seniai mokslininkų skelbtą tiesą, kad tokios medžiagos gali sutrikdyti hormonų pusiausvyrą organizme.

Nuo šiol agentūra iš gamintojų reikalaus pateikti įrodymų, kad jų gaminami antibakteriniai valikliai yra saugūs ir veiksmingesni nei paprasčiausias muilas su vandeniu.

Šis agentūros sprendimas paskelbtas praėjus daugiau nei 40 metų nuo to laiko, kai jos pirmą kartą buvo paprašyta įvertinti triklozano ir kitų panašių cheminių medžiagų poveikį. Valdžia sutiko paskelbti šias išvadas tik po teisinio ginčo su viena aplinkosaugine grupe, kuri kaltino FDA delsimu imtis veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius