-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Arbatos sieteliuose – per didelis nikelio kiekis

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą, kad arbatos sieteliuose ”Teezange Gourmet” nustatytas dvigubai didesnis nei leistina nikelio kiekis. Patekę į žmogaus organizmą, dideli šio metalio kiekiai gali sukelti ūmius ir lėtinius apsinuodijimus. Mat nikelis pasižymi stipriu kancerogeniniu poveikiu, be to, jis kaupiasi plaučiuose, kepenyse, inkstuose.
Ar gerti arbatą?
Ar gerti arbatą? / Jellaluna, Flickr.com

Pavojingos sveikatai sietelių  partijos numeris – 06.4271.6040, gamintojas – Vokietijos įmonė  WMF AG (EberhardstraBe, Geislingen/Steige, 73312). Į Lietuvą jų įvežė bendrovė ”Iramita” (Deltuvos g. 34). Vartotojai įsigiję šių nesaugių arbatos sietelių, gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Sieteliai ”Teezange Gourmet”, kuriuose nustatyta didesnis nei leistina nikelio kiekis, išplatinti ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Lenkijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje.

Mūsų šalyje tyrimą dėl nesaugių arbatos sietelių toliau tęsia Valstybinė ne maisto produktų inspekcija, kuri vykdo medžiagų ir gaminių, besiliečiančių su maistu, kontrolę rinkoje.

Šiais metais Europos Komisija RASFF sistema jau paskelbė 107 pranešimus dėl įvairių nesaugių gaminių ir medžiagų, besiliečiančių su maistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius