Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benfotiaminas — ginklas prieš odos senėjimą

Dažniausiai renkamės tas odos priežiūros ir puoselėjimo priemonės, kurios turėtų sustabdyti odos senėjimą ir grąžinti jai jaunatvišką išvaizdą, tačiau net ir sąžiningai naudojant jas visas, žadamo stulbinančio efekto pasiekti taip ir nepavyksta. Odos problemos yra organizme vykstančių biocheminių procesų pasekmė, taigi, norėdami jas išspręsti, turime juos suprasti ir padėti savo odai iš vidaus.
Veido oda
Veido oda / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Vitaminas B Oda

Įtemptas gyvenimo būdas — odos priešas

Kasdien skubėdami atlikti visus darbus, nevengiame greito maisto, piktnaudžiaujame rafinuotų angliavandenių turinčiais produktais, saldumynais.

Retas sėkmingai pradėti ir pabaigti dieną sugeba bent be poros puodelių kavos, o užklupusį stresą malšiname cigaretėmis ir alkoholiu.

Visa tai skatina kenksmingų medžiagų apykaitos produktų kaupimąsi organizme. AGE yra ypatingai agresyvūs junginiai, kurie keičia organizmo baltymų struktūrą.

Kas iš tiesų yra odos senėjimas?

Kenksmingi galutiniai glikozilinimo produktai (AGE, angl. Advanced Glycation End-products) yra ypatingai agresyvūs junginiai, kurie neigiamai veikia baltymus kolageną ir elastiną.

Odos senėjimą skatinantys procesai, atsirandantys jau pasiekus trečią dešimtį, tampa ypač svarbūs vyresniame amžiuje ir yra pagrindinė raukšlių atsiradimo priežastis.

Šie baltymai yra tiesiogiai atsakingi už odos ir raumenų elastingumo užtikrinimą. AGE poveikiui taip pat labai jautrios kraujagyslės: šie junginiai pažeidžia kraujagyslių sieneles, todėl visuose organizmo audiniuose, kartu — odoje ir raumenyse, kraujotaka silpsta, dėl to prastėja aprūpinimas deguonimi, maisto medžiagomis, vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis.

Visa tai kenkia odos ir raumenų elastingumui, oda greičiau sensta ir atsiranda raukšlės. Odos senėjimo procese reikšmingą vaidmenį atlieka ir oksidacinis stresas. Tai — procesas, kurio metu sumažėja molekulinio deguonies ir susiformuoja laisvieji radikalai, žalojantys organizmo ląstelių membranas.

Visus anksčiau minėtus kenksmingus procesus blogina vitamino B1 (dar vadinamo tiaminu) trūkumas. Odos senėjimą skatinantys procesai, atsirandantys jau pasiekus trečią dešimtį, tampa ypač svarbūs vyresniame amžiuje ir yra pagrindinė raukšlių atsiradimo priežastis.

Fotolia nuotr./Moteris
Fotolia nuotr./Moteris

Kaip stabdyti odos senėjimą?

Vienas iš būdų, galinčių stabdyti odos senėjimą yra gyvenimo būdo keitimas — streso mažinimas ir žalingų įpročių atsisakymas.

Deja, daugeliu atvejų, vien įpročių keitimo nepakanka norimam efektui pasiekti, todėl supratę, kad reikia kovoti su senėjimu, stabdant organizme vykstančius žalingus ir senėjimą skatinančius procesus, pasirenkame vitaminus ir maisto papildus.

Tačiau kaip rasti geriausią? Pasaulis jau seniai suprato ypatingą vitamino B1 naudą kovoje su senėjimu. Benfotiaminas yra riebaluose tirpi vitamino B1 forma, kurią organizmas įsisavina geriau nei tiaminą, ir kuri dėl to turi stipresnį poveikį.

Benfotiaminas yra viena iš nedaugelio medžiagų, kurios slopina kenksmingų apykaitos produktų, įskaitant AGE, kaupimąsi organizme.

Tačiau kaip rasti geriausią? Pasaulis jau seniai suprato ypatingą vitamino B1 naudą kovoje su senėjimu. Benfotiaminas yra riebaluose tirpi vitamino B1 forma, kurią organizmas įsisavina geriau nei tiaminą, ir kuri dėl to turi stipresnį poveikį.

Kartu tai ir galingas antioksidantas, mažinantis oksidacinį stresą ir galintis užkirsti kelią pasireikšti įprastiems vitamino B1 trūkumo požymiams (nuovargiui, nuotaikos pablogėjimui, dirglumui, atminties susilpnėjimui, rankų ar kojų tirpimui, neaiškiems skausmams, jutimo sutrikimams).

Vartodami benfotiaminą, užtikrinsite pakankamą vitamino B1 kiekį organizme ir taip padėsite savo organizmui kovoti su senėjimu iš vidaus!

LT/BENArt/PA/I/01/01/03.16/15m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius