Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Coca-Cola“ atsisako triukšmą sukėlusio ingrediento

Didžiausia pasaulyje gaiviųjų gėrimų gamintoja kompanija „Coca-Cola“ pažadėjo į gėrimą nebedėti ingrediento, kuris išgąsdino vartotojus.
„Coca Cola“
„Coca Cola“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, vartotojų nerimą sukėlė bromidinis augalinis aliejus, žymimas kaip BVO. Jis naudojamas kaip skonio stabilizatorius, surišantis kitus ingredientus. Jo dedama į populiarius gėrimus, tokius kaip „Fanta“ ar „Powerade“.

Gaiviųjų gėrimų mėgėjai pradėjo kelti triukšmą, kai sužinojo, kad aliejus, kurį kompanija pila į gėrimus, taip pat yra naudojamas kaip priemonė, sauganti daiktus nuo ugnies.

Iš vartojamų medžiagų sąrašo BVO JAV buvo išbraukta dar 1970 metais.

Pernai minėtąjį ingredientą iš savo gėrimų pašalino kompanija „Pepsi“.

„Coca-Cola“ atstovas Joshas Goldas pabrėžė, kad sprendimas atsisakyti bromidinio augalinio aliejaus priimtas ne dėl to, kad jo naudojimas nėra saugus. Jis aiškino, kad visos gėrimų sudedamosios dalys yra patvirtintos kaip saugios.

„Mayo Clinic“ mokslininkai yra paskelbę, kad didelės BVO dozės gali labai neigiamai paveikti sveikatą – nuo jo prastėja atmintis, gali kilti odos ir nervų problemų. Iš vartojamų medžiagų sąrašo BVO JAV buvo išbraukta dar 1970 metais, tačiau gėrimų kompanijoms leista ją naudoti itin mažais kiekiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius