-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didmiesčiuose medikų pagalbos prireikė aštuoniems sušalusiems žmonėms

Savaitgalį medikų pagalbos prireikė aštuoniems nuo šalčio nukentėjusiems žmonėms Vilniuje ir Kaune, BNS pranešė medikai.
Greitoji medicinos pagalba
Greitoji medicinos pagalba / Egidijaus Jankausko, 15min.lt nuotr.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos duomenimis, po vieną iškvietimą sulaukta penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Penktadienį pagalbos reikėjo bendrą kūno atšalimą patyrusiam vyrui Skaidiškėse, jis pristatytas į ligoninę.

Šeštadienį į greitosios pagalbos medikus kreipėsi bendrą kūno atšalimą bei kairės plaštakos nušalimą patyręs benamis.

Sekmadienį medikų pagalbos prireikė neblaiviam vyrui, patyrusiam kūno atšalimą, jis pristatytas į ligoninę. Tą pačią dieną į ligoninę pristatytas dar vienas neblaivus vyras, nušalęs abi plaštakas.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties duomenimis, šeštadienį į medikus kreipėsi vyras, kuris buvo nušalęs rankas, bei pensinio amžiaus moteris, patyrusi bendrą kūno atšalimą – ji nuvežta į ligoninę.

Sekmadienį pagalbos prireikė dviem moterims: benamė moteris į medikus kreipėsi dėl kojų nušalimo, jas nurodė nušalusi jau prieš kelias dienas. Kita nukentėjusioji buvo neblaivi: iš gatvės parvestai moteriai nustatytas bendras kūno atšalimas, nes ji lauke buvo apsirengusi plonais drabužiais. Moteris išgabenta į ligoninę.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šalčiausia savaitgalį buvo naktis iš penktadienio į šeštadienį, kai temperatūra rytiniuose rajonuose nukrito iki 28 laipsnių šalčio, kitur buvo apie 20–25 laipsnius šalčio.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo 14–19 laipsnių šalčio, pietiniame pakraštyje – iki 25 laipsnių šalčio.

Europoje šalčio banga pastarosiomis dienomis nusinešė bent 30 žmonių gyvybes, kaimyninėje Lenkijoje mirtinai sušalo 10 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius