Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dragūnų bataliono kariai tapo kraujo donorais

Artėjant gražiausioms metų šventėms, neabejingi liko ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Gruodžio 4 d. bendradarbiaujant su Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialu Dragūnų batalione surengta jau antroji šiais metais neatlygintinos kraujo donorystės akcija.
Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija
Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija / KAM/Jurgos Vaškevičienės nuotr.

Kraujo centras į batalioną atsivežė visą kraujui imti reikalingą aparatūrą ir įrangą. Daugelis Dragūnų bataliono karių donorystės akcijoje dalyvauja jau nebe pirmą kartą, o šiame dalinyje tarnaujantis vyresnysis leitenantas Artūras Novikovas kraujo yra davęs jau daugiau nei 20 kartų.

Pavyzdys šiam karininkui – jo tėvai, taip pat ne kartą aukoję kraujo ligoniams. Pasak Artūro, prisiekdamas karys įsipareigoja ne tik ginklu ginti savo šalį, bet ir tarnauti visuomenei atliekant kitas pasiaukojimu ir kilnumu grindžiamas pilietines pareigas. Šiais metais tradicinėje Lietuvos neatlygintinų kraujo donorų pagerbimo ceremonijoje Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis šiam karininkui įteikė Kraujo donorystės žymūno pažymėjimą.

KAM/Jurgos Vaškevičienės nuotr./Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija
KAM/Jurgos Vaškevičienės nuotr./Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija

„Džiaugiuosi, kad šiandien net 70 bataliono karių savanoriškai prisijungė prie šios kilnios akcijos. Donorystė grindžiama ne tik pasiaukojimu, bet ir garbe, todėl nepaprastai didžiuojuosi dragūnais, atliekančiais šią prasmingą pareigą“, – kalbėjo Dragūnų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Giedrius Anglickis.

Statistika byloja, kad kas trečiam žmogui bent kartą gyvenime prireikia donoro kraujo. „Neatlygintina donorystė – tai lyg tylus žygdarbis. Juk duodami kraujo mes nieko neprarandame, o tiesiog kažkam padovanojame šypseną, paramą, naują galimybę gyventi“, – sako Dragūnų bataliono kariai.

KAM/Jurgos Vaškevičienės nuotr./Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija
KAM/Jurgos Vaškevičienės nuotr./Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija

Pasak Nacionalinio kraujo centro darbuotojų, kasdien kraujo Lietuvoje reikia daugiau nei 200 ligonių.

Kraujo centro organizuojamose kraujo donorystės akcijoje aktyviai ir kitų Lietuvos kariuomenės padalinių kariai, Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kariūnai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius