-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi Vilniaus slaugos ligoninės kraustysis į buvusią Vaikų polikliniką, Sapiegų parko pastatai liks visuomenės reikmėms

Vilniaus savivaldybė iki 2015 metų pabaigos pasiryžusi renovuoti buvusios Vaikų poliklinikos patalpas Klinikų g., Antakalnyje, ir į jas perkelti slaugos ligonines iš Tyzenhauzų gatvės bei netoliese esančio Sapiegų parko. Čia esančius statinius ketinama išlaikyti visuomenės reikmėms – atiduoti visuomeninėms organizacijoms.
Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų
Vaikų poliklinikos pastatas laukia statybininkų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės savivaldybės įmonei „Vilniaus vystymo kompanija“ pavykus pasiskolinti 58 mln. Lt miestas planuoja bent keletą naują infrastruktūros objektų. Tiesa, tam reikėjo bankui „Pohjola Bank Plc“ užstatyti savivaldybės pastatą, tačiau Vilnius tikisi turėti naują vaikų darželį Santariškėse ir modernią slaugos ligoninę vietoje buvusios Vaikų poliklinikos Antakalnyje.

Į pastarąją kraustytis Šv. Roko slaugos ligoninė, šiuo metu užimanti patalpas Tyzenhauzų gatvėje ir Sapiegų parke. „Artimiausiu metu pradėsime Vaikų poliklinikos Klinikų g., Antakalnyje, rekonstrukciją. Pastatas šiuo metu yra tuščias, į jį perkelsime slaugos ligonines. Tai bus moderni, šiuolaikiška slaugos ligoninė tam specialiai pritaikytame pastate. Dalį europinių lėšų mums skiria Sveikatos apsaugos ministerija, esame už tai dėkingi. Dalį gausime privatizavę Tyzenhauzų gatvėje esančius ligoninės pastatus, o dalį panaudosime iš gautos paskolos“, – apie projektą sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Buvusi Sapiegos ligoninė
Buvusi Sapiegos ligoninė

Dar pernai planuojant Vaikų poliklinikos rekonstrukciją kalbėta, kad tam prireiks apie 7–10 mln. Lt.

Perkrausčius abi ligonines, Tyzenhauzų gatvės patalpas ketinama parduoti. Ne kartą kalbėta apie tai, kad iškraustydama slaugos ligoninę Vilniaus savivaldybė nusiteikusi parduoti ir Sapiegų rūmų statinius. Tačiau, A.Zuoko teigimu, taip nenutiks. 

Sapiegų parke visi pastatai išliks visuomeninėms reikmėms, – tikino A.Zuokas.

„Sapiegų parke visi pastatai išliks visuomeninėms reikmėms. Mes ten galvojame įkurdinti didžiulį bendruomeninį centrą, jame atsirastų vietos įvairiausioms bendruomenėms, kūrybiniams kolektyvams. Galbūt vieną pastatą bus galima atiduoti konkurso būdu privačiam darželiui įkurti, tokia iniciatyva yra. Bet kokiu atveju parkas bus atviras, lankomas“, – tikino meras.

Savivaldybė tvirtina neturinti planų parduoti nė vieno Sapiegų parke esančio statinio, nes jie įtraukti į kultūros paveldo registrą. Tačiau gali nutikti taip, kad kai kurias institucijas, gavusias pagal panaudą patalpas iš savivaldybės kur nors miesto centre, atkrausčius į šią Antakalnio vietą, buvusios tų patalpos bus parduotos.

Slaugos ligoninės Tyzenhauzų gatvėje ir Sapiegų parke sujungtos nuo šių metų sausio 1-osios. Tada jos gavo ir bendrą Šv. Roko ligoninės pavadinimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius