Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gripo epidemija Čekijoje: 18 asmenų mirė, per 100 sunkios būklės

Pagrindinis šalies sanitarijos inspektorius Vladimiras Valenta pripažino prieš televizijos kameras, kad Čekijoje „jau galima kalbėti apie gripo epidemiją“. Užfiksuota ir kiaulių gripo atvejų. Tarp vaikų ir senyvo amžiaus žmonių sergančiųjų yra dvigubai daugiau nei paprastai, 18 asmenų jau mirė nuo ligos komplikacijų, praneša tvn24.pl.
Klaipėdos apskrityje daugiausia gripo atvejų užfiksuota Klaipėdoje.
Gripo epidemija siautėja Čekijoje. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

106 gripu susirgę ligoniai yra sunkios būklės, jie paguldyti į ligoninių Intensyvios terapijos skyrius. Sveikatos ministerijos duomenimis, iki praeitos savaitės pabaigos gripu sirgo 1391 gyventojas iš 100 tūkst., o nuo to laiko šis skaičius išaugo 34 proc.

Paskutinė gripo auka yra 38 metų vyras, miręs antradienį vienoje iš Vakarų Čekijos ligoninių.

Didžiausia rizika susirgti yra vaikams iki penkerių metų ir vyresniems nei 65 metų žmonėms. Senyvų žmonių sergamumas išaugo pastarosiomis dienomis net 215 proc.

Kol kas nėra duomenų, kiek ligonių apsikrėtė kiaulių gripu. Tačiau patvirtinta, kad gripo virusas A/H1N1 nustatytas kelioms dešimtims pacientų visoje šalyje. Prahos klinikinėje ligoninėje, Intensyvios terapijos skyriuje, guli penki ligoniai, kuriems nustatytas kiaulių gripas.

Daugelyje ligoninių apribotas ligonių lankymas, kad gripas neišplistų tarp nusilpusių pacientų. Visoje šalyje uždaryta daug mokyklų, kai kuriose klasėse serga net 88 proc. mokinių.

Nuo gripo komplikacijų kasmet Čekijoje miršta apie 2 tūkst. žmonių. Epidemijos metu paprastai serga apie milijonas gyventojų. Šalies išlaidos gripo ir jo komplikacijų gydymui kasmet siekia 40 mlrd. kronų (5,4 mlrd. Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius