-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojo konsultaciją galima gauti internetu

Nuo gegužės, pagal Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio įsakymą, įsigaliojo Telemedicinos paslaugų teikimo tvarka. Bendrovės „Teleklinika“ specialistai iš anksto ruošėsi šiam svarbiam sveikatos apsaugos žingsniui ir pirmieji Centrinėje Europoje pasiūlė nuotolines medicinos specialistų konsultacijas.
Teleklinika
Teleklinika / Įmonės nuotr.

„Nuotolinė medicina, kitaip telemedicina, pasaulyje anokia naujiena. Ši sveikatos apsaugos kryptis susiformavo atsiradus resursų medicinoje stygiui, kai prireikė bet kokiu būdu perduoti aukštos kvalifikacijos žinias. Tobulėjant technologijoms, atsirado techninės galimybės itin sparčiai perduoti didelius kiekius duomenų“, – sakė „Teleklinikos“ vadovas Kristijonas Valius,

Nuo šiol nebereikia kreiptis į savo gydytoją peršalus ar nesunkiai sunegalavus, galima pasikonsultuoti su specialistais nuotoliniu būdų, neišeinant iš namų, taupant savo laiką ir be vargo.

Lietuvos telemedicinos asociacijos prezidento Alvydo Paunksnio nuomone, Lietuva telemedicinos srityje turi gerą perspektyvą. Telemedicina buvo pradėta plėtoti akademiniame lygmenyje, tačiau pastaruoju metu aukštos kokybės medicinos paslaugos priartėjo prie paprasto žmogaus.

„Šiandien labai stipriai plėtojamos personalinės asmens priežiūros priemonės. Žmogus jau gali siųsti savo duomenis gydytojui, kuris operatyviai sureaguotų į paciento staigius sveikatos pokyčius ir suteiktų pagalbą. Naujosios technologijos padeda paankstinti ligų diagnozę“, – sako prof. Alvydas Paunksnis.

Anoniminiai klausimai – drąsesni

Pasak Kristijono Valiaus, pacientams dažnai tenka laukti eilėse siekiant pasikonsultuoti su norimu specialistu, laukdamas jis neretai pradeda nerimauti ir lengviau pasiduoda nepatvirtintiems ir nekokybiškiems medicinos gydymo būdams, kuriuos randa internete arba išgirsta iš draugų.

„Mūsų konsultantai, įvertinę paciento pateiktą informaciją internetu arba naudojantis mobiliosiomis aplikacijomis, teikia savo išvadas ir rekomendacijas. Pacientai gali savo negalavimus ne tik aprašyti, bet tais atvejais, kai negalavimas yra vizualiai pastebimas, pateikti ir nuotrauką. Mūsų gydytojai operatyviai įvertina kiekvieną atvejį, pateikia savo nuomonę, gydymo rekomendacijas, o prireikus, rekomenduoja kreiptis tolesnės apžiūros į specialistą“, – pasakojo „Teleklinikos“ vadovas.

Šiuo metu pacientus konsultuoja oftalmologai, dermatologai, kardiologai, psichologai, šeimos gydytojai bei ausų, nosies ir gerklės gydytojai. Pacientai savo klausimus pateikia anonimiškai, taip jie jaučiasi drąsiau paklausti net ir nepatogių klausimų apie sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius