Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdinga mergaitės su didele galva transformacija: gydytojai sėkmingai atliko galvos operaciją

Šiaurės rytų Indijoje Agartalos mieste gyvenančiai hidrocefalija sergančiai mažametei Roonai Begum gydytojai sėkmingai atliko sudėtingą operaciją. Triskart didesnę galvą kadaise turėjusi mergaitė dabar atrodo beveik taip pat kaip ir kiti jos metų vaikai, skelbia dailymail.co.uk.
Roona Begum
Roona Begum po paskutinės operacijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Chirurgija Indija

Iki šiol mergaitei operacijos buvo atliktos ne kartą. Paskutinė jų – praėjusį penktadienį. Po operacijų mergaitės kaukolės apimtis sumažėjo 58 centimetrais. Štai kaip mergaitė atrodė prieš atliekant pirmąją operaciją.

Kadras iš „YouTube“/Roona Begum
Kadras iš „YouTube“/Roona Begum

Tokį galvos ištinimą lemia pernelyg didelis kaukolės ertmėje susikaupusio skysčio kiekis. Hidrocefalija sergantys žmonės dažniausiai praranda koordinaciją ir nesugeba rišliai kalbėti, ilgai nesikreipiant pagalbos ši liga gali baigtis ir mirtimi.

Daugelyje pasaulio šalių hidrocefalijos gydymas nėra itin sudėtingas – gydytojams tiesiog reikia iš kaukolės išsiurbti susikaupusius skysčius, tačiau Indijoje tokia procedūra kainuoja brangiai, o R.Begum tėvai yra labai nepasiturintys.

Hidrocefalija sergančios mergaitės tėvas Abdulas Rahmanas (26) dirba plytų gamykloje, kurioje jo atlyginimas siekia kiek mažiau nei 166 rupijas per dieną (maždaug 8 litus), taigi vos šeimą išlaikyti išgalintis tėvas negali sau leisti privataus gydymo.

Apie mergaitę sužinojusi sveikatos priežiūros grupė „Fortis“ pasirūpino, kad R.Begum operacija būtų apmokėta ir kad jos tėvams už šią operaciją netektų išleisti nė cento.

Šiuo metu susirūpinę ir be galo gydytojams dėkingi mergaitės tėvai tikisi, kad chirurgams sėkmingai pavyks išgydyti jų vos pusantrų metų amžiaus dukrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius