Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Išsipildymo akcijos“ pastangomis Santariškių klinikose vaikai gydomi žymiai efektyviau

Paramos projektas „Išsipildymo akcija“ šiemet skaičiuoja jau 12-us metus. Akcija jau padėjo dešimtims tūkstančių sergančių ir likimo nuskriaustų vaikų, teigiama TV3 pranešime spaudai.
„Išsipildymo akcija”
„Išsipildymo akcija“ / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pernai akcija už geros valios žmonių suaukotus pinigus vėl reikšmingai papildė gerų darbų skrynią ir padovanojo vaikams dar daugiau šypsenų. Mažieji gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą, jiems pirkta vaistų, atlikta operacijų, reabilitacijos procedūrų, parūpinta medicininės įrangos, pagerinta buitis.

Vienas svarbiausių pirkinių už 2013 m. „Išsipildymo akcijos“ surinktas lėšas – medicininė įranga Vilniaus Santariškių klinikų vaikų ligoninei, dabar kasdien gelbstinti mūsų mažųjų gyvybes. 

Nedaugelis žino, kad Lietuvoje kraujo vėžiu sergantys vaikai iki šiol per tyrimus gaudavo penkiasdešimt kartų didesnę radiacijos dozę, nei darant paprastą plaučių nuotrauką.

Gydytojai šiandien itin džiaugiasi galėdami žymiai efektyviau naudotis kompiuteriniu tomografu. Nedaugelis žino, kad Lietuvoje kraujo vėžiu sergantys vaikai iki šiol per tyrimus gaudavo penkiasdešimt kartų didesnę radiacijos dozę, nei darant paprastą plaučių nuotrauką. Ir tik todėl, kad kompiuteriniam tomografui trūko itin svarbios programinės įrangos, sumažinančios apšvitą.

„Labai džiaugiamės dabar su šia įranga galėdami mažuosius ligoniukus gydyti žymiai efektyviau. Kai kuriems iš jų tyrimai kompiuteriniu tomografu turi būti atliekami gan dažnai, todėl iki šiol būdavusi didelė radiacijos dozė galėdavo išprovokuoti ir kitas vėžio formas. Todėl gydyti būdavo žymiai sunkiau. „Išsipildymo akcijos“ padovanotąja įranga dabar galime ramiai tirti vaikus, nebesibaimindami dėl šalutinių pasekmių. Nauja programa leidžia gauti kokybiškesnes nuotraukas, geriau nustatyti diagnozes ir efektyviau gydyti“, − sako Olga Zimanaitė, Vaikų ligoninės VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo direktoriaus patarėja.

Jos teigimu, kompiuterinis tomografas ligoninėje yra naudojamas ištisą parą, medikai kasdien tiria dešimtis ne tik vėžiu sergančių vaikų, o ir nukentėjusius nuo autoavarijų ir kitų nelaimingų atsitikimų – patyrusius galvos traumą ir pan.

Kai kuriems iš jų tyrimai kompiuteriniu tomografu turi būti atliekami gan dažnai, todėl iki šiol būdavusi didelė radiacijos dozė galėdavo išprovokuoti ir kitas vėžio formas.

Santariškių vaikų klinikoms „Išsipildymo akcija“ taip pat padovanojo ir dar vieną labai svarbų prietaisą – pulsinį dažų lazerį. Tai vienintelė įranga, kuria galima šalinti portveino spalvos dėmes. Vaikų ligoninėje pulsiniu dažų lazeriu per metus yra atliekama nuo 200 iki 250 lazerinių intervencijų. Ligoninės turima lazerinė įranga dėl didelio darbo krūvio jau nebepataisomai nusidėvėjusi.  „Naujas ir ženkliai tobulesnis pulsinis dažų lazeris gelbės šimtus Lietuvos vaikų. Ačiū visiems geros valios žmonėms, kurie padeda mūsų mažiesiems ligoniukams gauti taip reikalingą pagalbą“, – dėkoja gydytojai.

Didžiausią Lietuvoje televizijos paramos projektą „Išsipildymo akcija“ TV3 organizuoja nuo 2003 metų. Šiemet projektas netrukus ir vėl kvies susiburti geriems darbams, kad mūsų vaikai būtų laimingesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius