Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių rajono ūkininko ridikėliuose – pesticidų likučiai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai atrinkę ridikėlių mėginius pesticidų likučiams nustatyti, ūkininko A.Kunkulio užaugintose daržovėse rado padidintą jų kiekį - 1,56 mg/kg dimetoatato ir ometoatato. Tuo tarpu didžiausias leidžiamas kiekis yra iki 0,02 mg/kg. Šiais pesticidais naikinami augalų kenkėjai.
Ridikėliai
Ridikėliai / „Scanpix“ nuotr.

Ūkininkas A.Kunkulis, gyvenantis Kėdainių raj., Pakščių km., ridikėliais prekiavo bendrovės „Ukmergės paslauga“ turgavietėje.

Ukmergės VMVT specialistai atrinkę ridikėlių mėginius pesticidų liekanoms nustatyti, apie nustatytus didelius šių medžiagų kiekius, skubiai informavo kolegas iš Kėdainių. Patikrinimo metu ridikėlių nerasta. Ūkininkas teigė, kad užaugino ir Ukmergės turgavietėje pardavė maždaug 30 kg šių daržovių. A.Kunkulis tikino, kad pesticidų nenaudojo.

Pasak jo, nuodingų medžiagų likučiai žemėje galėjo likti nuo 2013 m., kai toje vietoje auginti vasariniai rapsai šiais pesticidais buvo purškiami nuo kenkėjų.

Siekdami patikrinti informaciją ir užkirsti kelią kitiems nesąžiningiems ūkininkams, VMVT specialistai tęsia tyrimą. Informacija taip pat perduota Valstybinei augalininkystės tarnybai prie ŽUM. Jos specialistai išsiaiškins, kodėl ir kaip ridikėliuose liko tokie dideli pesticidų kiekiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius