Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl moteris negali svarstyti, ar išnešioti kūdikį?

Moksliškai įrodyta, kad vaikas, dar augdamas įsčiose, jaučia, ar jis tėvų laukiamas, „Žinių radijui“ sakė Lietuvos perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentas, Nėščiųjų sveikatingumo mokyklos vadovas, gydytojas Romualdas Šemeta.
Kūdikis įsčiose
Kūdikis įsčiose / „Youtube“ stopkadras
Temos: 3 Moteris Mama Kūdikis

„Net nuo lytinių ląstelių susijungimo momento priklauso tiek fiziniu, tiek psichiniu požiūriu, koks bus vaikas. Paimkime paprastą pavyzdį: jeigu statysime namą pelkėtoje vietoje, nesutvarkę grunto – suprantame, koks bus tas namas“, – laidoje „Mano sveikata“ sakė R. Šemeta.

Mes žinome, kad mintys yra materialios, kad mintys veikia visą mūsų fiziologiją, kad nuo mūsų minčių gaminasi atitinkamos biologiškai aktyvios medžiagos – reiškia, ir šią pradėtą gyvybę jos veikia, – teigė jis.

Pasak jo, moters organizmą reikia paruošti nėštumui, nes jei fiziškai moteris tam nesiruošs, vaikas, anot gydytojo, turės sveikatos problemų.

„Kritinės yra pačios pirmos savaitės – juk iki 3 mėn. padedamas pagrindas visiems organams: reikia vitaminų, mineralinių medžiagų ir t.t. Jei moteris žinos, kad jai reikia sveikai maitintis ir kitus pagrindinius principus, tai ji aprūpins vaiką“, – pasakojo jis.

R. Šemetos teigimu, moteriai, sužinojus, jog ji laukiasi, negalima abejoti, ar gimdyti, ar ne, nes ši abejonė, pasak jo, vėliau neigiamai atsilieps vaiko gyvenimui. Tai, anot jo, patvirtino 19 šalių mokslininkai.

„Mes žinome, kad mintys yra materialios, kad mintys veikia visą mūsų fiziologiją, kad nuo mūsų minčių gaminasi atitinkamos biologiškai aktyvios medžiagos – reiškia, ir šią pradėtą gyvybę jos veikia“, – teigė jis.

R. Šemetos teigimu, moteris organizmą turi ruošti bent 90 dienų iki vaiko gimimo.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius