Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kojų venų voratinklis neleidžia pasipuošti mėgstamiausia suknele? Išeitis yra!

Po ilgos darbo dienos maudžia pavargusias kojas? Sėdimas darbas, ilgi skrydžiai lėktuvu ir mažas fizinis aktyvumas – dažniausios to priežastys. Regis, ir kalbėti nereikia, reikėjo kiek daugiau pajudėti, sėdint prie kompiuterio pamankštinti sustingusias kojas. Tačiau galvoti apie tai imame tik pamačiusios akies nedžiuginantį vaizdą – patinusias ir venų nuraizgytas kojas. Vis dėlto pataisyti padėtį ir be nerimo užsidėti gražiausią suknelę galima!
Temos: 1 Kojos

Negydoma liga progresuoja 

Britų mokslininkai skaičiuoja, jog vidutiniškai šiuolaikinis žmogus itin pasyviai praleidžia iki 70 procentų savo dienos. Modernios technologijos, darbo aplinka, transportas ir net pramogos žmogų įkalina mažoje erdvėje ir ilgą laiko dalį priverčia praleisti sėdint arba stovint, nejudrioje padėtyje, o dėl to ypač kenčia kojos.

Sveikų venų vožtuvai leidžia kraujui tekėti viena kryptimi – aukštyn. Tačiau dėl nuolatinio buvimo vienoje pozoje (ypač kai ilgai sėdime arba stovime), kojų raumenys mažiau dirba, kraujas ima tvenktis venose, jos plečiasi, pažeisti venų vožtuvai iki galo nebeužsidaro ir nebeatlieka savo funkcijos.
Lėtinė venų liga vystosi pamažu. Iš pradžių sergantieji jaučia sunkumą ir nuovargį kojose, vakarais kojos patinsta, naktį gali varginti mėšlungiai, ant odos išryškėja kraujagyslių tinklas. Negydoma liga progresuoja, atsiranda varikozinių veninių mazgų, juose, sulėtėjus kraujotakai, išsivysto trombozė – paviršinių venų uždegimas – tromboflebitas, pakinta odos spalva, atsiveria opos, plintant paviršinių venų trombozei, galima ir giliųjų venų trombozė, o tai pavojus jūsų gyvybei.  „Kas 3-ia moteris ir kas 9-tas vyras kenčia dėl išsiplėtusių venų.“ 

Profilaktika – žymiai pigiau 

Daugelis mūsų žinome ligų gydymo būdus, bet nežinome, kaip jų išvengti, atitolinti ar užkirsti joms kelią. Pasak kraujagyslių chirurgo Arūno Čepkausko, veiksmingos net pačios paprasčiausios profilaktikos priemonės.

Visų pirma, darbo metu vertėtų daryti bent mažas pertraukėles ir pamankštinti raumenis. Stengtis kuo aktyviau leisti laisvalaikį – eiti pasivaikščioti, plaukioti, važinėti dviračiu. Kraujagyslių chirurgas atkreipė dėmesį į tai, kad itin svarbu kontroliuoti savo kūno masę. Pasitaikius progai palaikykite kojas horizontalioje padėtyje ar kiek aukščiau, atsiradus minutėlei pamasažuokite blauzdas (nuo apačios į viršų).

Svarbiausia – pagerinti kraujo apytaką

Priemonė išsigelbėti nuo kojų venų ligų ir jų sukeliamų komplikacijų vis dėlto yra. Patartina išbandyti kompresinę terapiją, kurios tikslas – ne paslėpti problemą, o pašalinti ligos priežastį. Tokia terapija suaktyvina venų veiklą, pašalina kojų nuovargį ir tinimą. Svarbu, kad ši kovos su venų nepakankamumu priemonė yra patikima ir mediciniškai patvirtinta.

Dažniausiai kompresijos efektui išgauti naudojamos kompresinės kojinės, kurios pasižymi tolygiai kintančiu apspaudimu: stipriausias apspaudimas juntamas ties čiurna, o klubų link mažėja. Minėtos kojinės gerina venų kraujotaką, suteikia kojoms lengvumo jausmą ir apsaugo nuo venų plėtimosi. Moterims itin aktualu tai, kad kompresinės kojinės tampa ne tik efektyvia profilaktine priemone, bet ir puikia stiliaus detale. 

Juk kartais taip trokštame pasijusti bent kiek panašios į žaviąją Marilyn Monroe, o ar matėte ją, mūvinčią kelnes? Esame skirtingų nuomonių, bet kad profilaktika yra puiki investicija į sveikatą, manau, sutiksime be išlygų. O kompresinės kojinės – puiki galimybė ir išvengti venų voratinklio, ir apsivilkti spintoje liūdnai tūnančią mėgstamiausią suknelę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius