-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lektorė Asta Ivaškevičiūtė: moteris gali būti sveika tik vyro globoje

Dažniausiai serga pesimistai, o moteris gali būti laiminga ir sveika tik vyro globoje, teigia lektorė, reiki meistrė, „Savęs pažinimo ir saviraiškos“ studijos įkūrėja Asta Ivaškevičiūtė.
Pora
Pora / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Moteris Sveikata

„Tai reiškia, kad moteris turi tapti bejėgė. Tai yra baisu: būti priklausomai, atsiduoti kitam žmogui, būti kaip mažas vaikas – tebūnie tai vyras, sutuoktinis, bet tai yra siaubas – o jeigu paliks? Esmė yra ta, kad nepaliks“, – laidoje „Mano sveikata“ kalbėjo A.Ivaškevičiūtė.

Vyras turi prisiimti atsakomybę

Pasak jos, moterų klaida yra ta, kad jos sėkmingą vyrišką modelį bando pritaikyti savo gyvenime, neatsižvelgdamos į tai, kad vyrų ir moterų psichologija yra skirtinga: „Moteris geriausiai atsiskleidžia, kai vyras ja rūpinasi, saugo, globoją ją ir prisiima už ją atsakomybę. Kiek vyrų tai daro? Kodėl tiek daug porų dabar gyvena susimetę, nesusituokę? Todėl, kad vyras nenori prisiimti atsakomybės už moterį.“

Moteris geriausiai atsiskleidžia, kai vyras ja rūpinasi, saugo, globoją ją ir prisiima už ją atsakomybę. Kiek vyrų tai daro? Kodėl tiek daug porų dabar gyvena susimetę, nesusituokę? Todėl, kad vyras nenori prisiimti atsakomybės už moterį, – sakė A.Ivaškevičiūtė.

Lektorės teigimu, santykiuose taisykles diktuoja vyrai: „Vyrai yra atsakingi už moters degradaciją, nes jiems yra patogu stipri moteris, kuri pati tempia pinigus namo. (...) Moterys darbuotojos yra patogios – jos nevėluoja, sąžiningai atlieka darbus, joms galima mažiau mokėti.“

Vakariečiams nepriimtinas požiūris į moteris kaip namų šeimininkes, o A.Ivaškevičiūtė sako, kad ji ir neturi tokia būti. „Moteris nėra jokia namų šeimininkė, ji yra namų ruošos darbų organizatorė. Nuo jos priklauso, ar ji pati gramdo visus pakampius, ar organizuoja tų darbų atlikimą“, – kalbėjo lektorė.

Svarbiausia moters savybė

„Tos šeimos, kuriose moterys nėra gerbiamos, kuriose moterims nedovanojamos brangios dovanos ir kur moterys jaučiasi nelaimingos, pasmerktos žlugti“, – priduria ji. 

A.Ivaškevičiūtė nurodė, kad geriausias pavyzdys moteriai, kaip elgtis su vyrais, yra mažų mergaičių elgesys su tėčiais: „Jos daro su jais viską, ką tik nori. Jos vynioja aplink pirštą kaip šilkinius siūlus. Tos mergaitės yra pačios geriausios moteriškumo mokytojos. Kur yra jų esmė? Jos tai daro su begaline meile, begaliniu atsidavimu ir pasitikėjimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius