Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akušerė apie skausmingą gimdyvės išpažintį: teko pasijuokti

Kadangi esu akušerė, tad natūralu, kad skaitau ir domiuosi kiekvienu su gimdymu ar sveikatos sistema susijusiu straipsniu. Taip nutiko ir su pastaruoju „Gimdymo ligoninėje patirtis – „akušerinis smurtas“ ir prievarta“.
Kūdikis įsčiose
Kūdikis įsčiose / „Youtube“ stopkadras

Žinau,kad 15min.lt yra vienas tų portalų, kuriame žmonės turi galimybę išsakyti savo patyrimus, nusivylimus, mintis bei idėjas, tačiau nejaugi jūsų redakcijoje nėra nei vieno žmogaus, kuris atrinktų, ką reiktų paviešinti, o ką palikti nepublikuotą?

GIMDYVĖS ANITOS PAPASAKOTĄ ISTORIJĄ APIE JOS GIMDYMO LIGONINĖJE PATIRTĮ GALITE PERSKAITYTI ČIA.

Gimdymas ligoninėse yra viena iš labiausiai aptarinėjamų mano aplinkos temų. Skaitant šitą straipsnį teko pasijuokti – kiekvienas sveikatos priežiūros specialistas, dirbantis ligoninėje bei išmanantis sistemą bei gimdymą, kaip procesą, irgi pažiūrėtų kreivai.

Nė už ką neginu mūsų sveikatos priežiūros sistemos, kuri yra pasenusi ( visgi pastaruoju metu jau bando kapstytis iš tamsumų), tačiau tokie dalykai, kuriuos aprašo straipsnio autorė, yra, švelniai tariant, absurdiški.

Necituosiu daugelio minčių, tačiau ties teiginiu „efektyviausia yra imtis prevencijos: 1) Apie gimdymą žinoti daugiau, nei patys gydytojai. Žinoti, kaip vyksta natūralus procesas (kad nepasiduotumėte gąsdinimams ir manipuliacijoms)“ nustojau skaityti.

Gimdymo namuose tokių moterų pilna. Joms  išvis  siūlau gimdyti tik namie, ir tik vienoms su savo užguitu vargšu vyru, neabejotinai pavargusiu nuo išlepusios nėščiosios įgeidžių.

Liaudiškai tariant, „užmušė“ šita frazė. Gimdymo namuose tokių moterų pilna. Joms  išvis  siūlau gimdyti tik namie, ir tik vienoms su savo užguitu vargšu vyru, neabejotinai pavargusiu nuo išlepusios nėščiosios įgeidžių. 

Nors tiek man, tiek kolegėms nėščiosios psichologinė ir fizinė savijauta yra neabejotinai svarbi, tačiau gimdyme kovojame ir dėl naujagimio.

Kartais tam tikrų veiksmų tenka imtis tik dėl gydytojui ir akušerei matomų pavojų, kurių moteris nežino ir nesuvokia, nesvarbu, kad „apie gimdymą žino geriau už gydytoją“.

Taigi, šitas straipsnis yra absurdiškas ir vienas ištisas skundas, nes kartais įvairių procedūrų tikrai reikia ir elgtis „kaip patogu“ ne visada yra gerai tiek savo, tiek vaiko labui.

Yra tam tikro tipo žmonių – nuolat nepatenktų, egocentriškų,pretenzingų ,kurie tik ir laukia, kada galės viską, kas bloga, aplinkiniams išberti. Nuo to laiko, kai žodžio laisvė leidžia išsakyti bet ką, kas tik šauna į galvą, šio tipo žmonėms prieš akis tiesiog galimybių jūra atsivėrė. Šiuo atveju straipsnis ne iškelia į viešumą kažkokią tikrai opią problemą, o tiesiog suteikia galimybę nusivylusiai moteriai pasiskųsti.

Tad siūlau 15min.lt redakcijai dėti ne vienašališkus, nieko nesuprantančių ir nesuvokiančių žmonių straipsnius, ypač šita tema. Lietuvoje tiek daug besilaukiančių mamyčių – nereikia jų gąsdinti ir jaudinti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius