Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje sustabdytas chloramfenikoliu užterštų tešlos priedų tiekimas į rinką

Europos Komisijos Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gauta informacija apie nesaugias, chloramfenikoliu užterštas tešlos priedų žaliavas „Soft R Rye 33“, skirtas duonos gamybai. RASFF pranešime nurodyta, kad šios nesaugios belgiškos žaliavos buvo išplatintos ir Lietuvoje.
Duonos kepimas
Duonos kepimas / Photos.com

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant ėmėsi tyrimo ir nustatė, kad minėtų žaliavų iš Belgijos gamintojo „Puratos NV/SA“ į mūsų šalies rinką įvežė UAB „Puratos Lithuania“ (Šleževičiaus g. 7, Vilnius). Iš viso buvo įvežta 2,6 tonos tešlos priedų žaliavų „Soft R Rye 33“.

UAB „Puratos Lithuania“, gavusi pranešimą iš gamintojo Belgijoje dėl 3 partijų produktų sudėtyje nustatytos draudžiamos medžiagos – chloramfenikolio, savo iniciatyva sustabdė žaliavų „Soft R Rye 33“ tiekimą į rinką ir susigrąžino jau išplatintus produktus.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, uždrausta realizuoti tešlos priedų mišinius „Soft R Rye 33“, patikrinimo metu rastus UAB „Puratos Lithuania“ sandėlyje. 

„Chloramfenikolis yra stiprus, plataus veikimo spektro antibiotikas. Dėl nenuspėjamo šios medžiagos poveikio organizmui, neįmanoma nustatyti nekenksmingos chloramfenikolio dozės, kurią žmogus galėtų toleruoti be žalos sveikatai. Maiste šios medžiagos iš viso neturi būti, todėl į RASFF pranešimą buvo sureaguota labai operatyviai, tokiu būdu apsaugant Lietuvos vartotojus nuo galimai nesaugių žaliavų panaudojimo kepant duonos gaminius“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius