Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Socialiniame tinkle plinta žinutė, kviečianti padėti vėžiu sergančiai mergaitei

Nuo antradienio socialiniuose tinkluose sparčiai plinta įrašas, kuriuo besidalinantys Lietuvos žmonės ragina nelikti abejingais ir padėti dviejų metų Gabriellai, kuri šiuo metu kovoja su itin reta vėžio forma.
Gabriella su šeima
Gabriella su šeima / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu Švedijoje gydomos Gabriellos tėvai Gintarė ir Egidijus Brazaičiai prieš kelias savaites išgirdo skaudų verdiktą – jų dukrai tradicinė medicina negali padėti. Mergaitei praėjusių metų pabaigoje buvo diagnozuota itin retai pasitaikanti kepenų vėžio (piktybinio rhaboid auglio) forma. Tėvų visos viltys nukreiptos į alternatyvios medicinos gydymo būdus užsienyje, tačiau šis gydymas yra itin brangus.

„Visos įprastos ligoninės atsisakė gydyti Gabriellą, nes įprastinis gydymo būdas (chemoterapija) nepadėjo. Kreipėmės į Vokietijos mokslininkus, tačiau ir iš ten gavome neigiamą atsakymą. Šiuo metu mums padeda, konsultuoja Ispanijoje įsikūrusi natūralios medicinos klinika bei vyksta derybos su Dana-Farber vėžio institutu Bostone“, – pasakojo Gabriellos mama Gintarė Brazaitė.

Pasak Gintarės, Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūręs vėžio institutas yra bene vienintelė įstaiga galinti padėti mažajai Gabriellai, tačiau šis gydymas gali kainuoti kelis šimtus tūkstančius dolerių. Tėvai ir šeimos giminaičiai jau paskyrė visas turėtas santaupas, tačiau jų neužtenka pradėti mergaitės gydymui.

„Per pastarąsias dienas vėl patikėjome stebuklu. Ir šį kartą – Lietuvos žmonių dėka. Gerų žmonių dėka gavom viltį ir paskatinimą svajoti daugiau nei galim sau leisti. Labai tikimės surinkti pinigų ir kartu su Gabriella vykti gydytis į Dana-Farber vėžio institutą Bostone (Dana-Farber Cancer Institute), kuris yra numeris vienas pasaulyje,“ – džiaugsmo ašarų neslėpė Gabriellos mama.

Pirmadienio vakarą socialiniame tinkle Facebook šeimos giminaitis, renginių organizatorius Mantas Kazlauskas pasidalino viešu laišku – prašymu pagelbėti Gabriellai. Vyro žinute suskubo dalintis daugelis žmonių, taip pat ir Lietuvos žymūs žmonės.

„Žinau, kad yra daug gerų žmonių, kuriems rūpi. Tai tas atvejis, kai galime padėti dar iki nelaimės,“ – kvietė renginių vedėjas, dainininkas Donatas Baumila.

Savo įrašus pažymėję grotažyme #PadėkimeGabriellai paviešino šimtai žmonių, tarp kurių abejingais šiam pagalbos šauksmui neliko Linas Adomaitis, Rūta Mikelkevičiūtė, MIA, Kęstas Rimdžius, Ingrida Kazlauskaitė, Jolanta Talaikytė, Aušra Štukytė, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė ir daugelis kitų žymių žmonių.

Pasak Gabriellos artimųjų šiuo metu pavedimu, paypall ir gofunding platformoje mergaitės gydymui paaukota 28.015 dolerių. Pradiniam gydymui šeima turi turėti mažiausiai 100 tūkstančių Amerikos dolerių. Todėl nepraranda vilties, jog bendromis jėgomis su visais geros valios žmonėmis bus surinkta reikiama suma Gabriellos gydymui.

Galvojo, kad tai paprastas peršalimas

Gintarės ir Egidijaus Brazaičių šeima augina dvi dukreles – dviejų metukų Gabriellą ir vos keturių mėnesių Pauliną. Gabriella rugsėjo mėnesį pradėjo lankyti darželį, todėl kai lapkričio pradžioje pradėjo karščiuoti nieko blogo tėvai neįtarė.

Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella
Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella

„Nieko blogo neįtarėme, galvojome tai normalu, jog pradėjęs vaikas lankyti darželį neretai pasigauna kokius virusus. Deja, nuvykus į ligoninės priimamąjį ir atlikus tyrimus diagnozė buvo negailestinga. Atlikus magnetinį rezonansą paaiškėjo, jog Gabriellai diagnozuotas kepenų auglys. Jau kitą dieną jai buvo perpiltas kraujas,“ – juodžiausios metų dienos prisiminimais dalinosi Gintarė Brazaitė.

Buvo atlikta dar daugiau tyrimų, o Gabriella perkelta į vaikų onkologinių ligų skyrių. Nors nebuvo aišku kokios tiksliai rūšies vėžys, tačiau buvo pradėtas skubus gydymas chemoterapija. Gydytojai suprato, kad reikia skubėti. Gabriellos organizme vėžys vos per savaitę paaugo centimetru į visas puses.

Pasak Gintarės, visa šeima persikėlė gyventi į ligoninę.

„Mes visi keturi kartu buvome jos palatoje. Kartu žaidėme, valgėme, šypsojomės ir tikėjomės geriausio. Po dviejų savaičių sužinojome, kad Gabriellai itin reta ir itin pavojinga vaikiško vėžio forma. Dažnai jis būna inkstuose, bet pasitaiko ir kepenyse. Tuomet Gabriellai buvo skirta antra chemoterapijos dozė tikintis, kad taip bus sunaikintos agresyvios ląstelės. Deja, nesėkmingai. Vėžys ir toliau auga,“ – pasakojo mergaitės tėtis Egidijus Brazaitis.

Dėl chemoterapijos nusilpo Gabriellos organizmas. Po poros dienų pasireiškė alergija antibiotikams, kuriuos gavo kovojant su infekcijomis.

„Tai buvo baisiausia diena mano gyvenime. Maniau, kad mes ją prarasime. Gydytojai sakė, kad ji nebeišgyvens, ir aš galvojau, kad atėjo diena, kai mūsų Gabriellą pasiims Dievas,“ – prisiminė Egidijus Brazaitis.

Mergaitės būklei pagerėjus, pagal tėvų, jie suprato, kad gavo antrą šansą, kurį būtina išnaudoti, tačiau Gabriellai tradiciniai vėžio gydymo metodai padėti jau nebegalėjo, todėl tėvai pagalbos ieškoti pradėjo po visą pasaulį.

Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella su šeima
Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella su šeima

Viltis pasveikti – Amerikoje

Šiuo metu Gabriella toliau yra gydoma ligoninėje, Švedijoje. Tačiau šalia įprastinės medikų priežiūros prisideda ir natūralios medicinos specialistai iš Ispanijos.

„Gabriella yra pradėjusi ir toliau vykdo ispanišką alternatyvų gydymą, kuris yra paremtas sveika mityba, taip stiprinant patį imunitetą. Bet supraskime, dviejų metukų mergaitę, kuri apskritai nelabai ką valgo, labai sunku sveikai ir pagal grafiką maitinti. Vieną dieną pavyksta, o kitą – nieko neįduosi. Todėl negalime nieko nedaryti ir tikėtis, kad tik sveikai maitinantis imsime ir susidorosime su šiuo baisiu vėžiu,“ – kalbėjo Gabrielos mama Gintarė.

Pasak Gintarės, šiuo metu intensyviai bendraujama su Amerikoje įsiskūrusio vėžio instituto mokslininkais. Amerikos Dana-Farber vėžio instituto atstovai atsiuntė dokumentų sąrašą, kurį turime jiems pristatyti. Tuomet jie galės įvertinti Gabriellos būklę bei paskaičiuoti preliminarią gydymo kainą.

„Rytoj suplanuotas susitikimas su Gabriellos gydytoja Švedijoje, kad kaip įmanoma greičiau būtų suruošti reikiami dokumentai apie Gabriellos būklę bei išsiųsti į Bostoną,“ – telefonu pasakojo Gintarė Brazaitė bei pridūrė, jog tikisi geriausio.

Šeima, giminės yra pasiruošę atiduoti visas santaupas, kurias taupė svajonių būstams, atostogoms, greitesniam išsivadavimui iš banko paskolų, tačiau net ir tada šeimai nepakanka tokios sumos, todėl visi norintys prisidėti bent keliais eurais prie mergaitės gydymo kviečiami aukoti į specialią banko sąskaitą:

Gavėjas – Egidijus Brazaitis

Sąskaita Švedijoje (IBAN) – SE7530000000030510242278

BIC (SWIFT) – NDEASESS

Bankas – Nordea.

Paypal: gabriella.brazaite@yahoo.com

Gabriellos palaikymo grupė

Galima prisidėti prie Gabriellos gydymo ir aukojant per aukojimo platformą „GoFundMe“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius