-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos krepšinio legendos atskleis ilgaamžiškumo paslaptį

Spalio-lapkričio mėnesiais septyniuose didžiuosiuose miestuose vyks renginių ciklas „Ilgaamžiškumo paslaptis“, kuriame Lietuvos krepšinio legendos kartu su Lietuvos sporto universiteto (LSU) specialistais pasakos apie sveiką gyvenimo būdą ir dalysis praktiniais patarimais, kaip išlikti energingam visą gyvenimą.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Vienas geriausių krepšinio trenerių Lietuvos istorijoje Vladas Garastas, legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas ir olimpinė krepšinio čempionė Angelė Rupšienė renginiuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje ir Utenoje pasakos apie patirtį profesionaliame sporte, bei dalysis praktiniais patarimais, kurie jiems padeda išlikti energingais kiekvieną dieną.

Edukacinio projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ iniciatoriai yra Lietuvos sporto universitetas ir bendrovė „Natural Pharmaceuticals”. Projekto „Ilgaamžiškumo paslaptis“ partnere tapo Sveikatos apsaugos ministerija. Anot sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės, tokie renginiai yra aktualūs visų amžiaus grupių žmonėms.

„Neabejotinai sporto legendų pavyzdys gali įkvėpti ir jauną, ir seną. Jaunimui toks pavyzdys gali padėti apsispręsti, kokį gyvenimą pasirinkti, o vyresniems tokie patarimai gali padėti išlaikyti guvų protą, greitą žingsnį ir gerą nuotaiką. Būtent to ir reikia, kad žmogus visada jaustųsi sveikas ir laimingas“ , – apie sveikatingumo idėjų propagavimą kalbėjo sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė.

Šiuolaikiniai žmonės dažnai gyvena kasdienių rūpesčių rate ir nekreipia pakankamai dėmesio į savo sveikatą, kuri bet kokiu atveju turėtų būti pats svarbiausias dalykas kiekvienam iš mūsų.

Lietuvos sporto universiteto kancleris Mindaugas Balčiūnas sako, kad šiais laikais įkvepiantys sporto legendų pavyzdžiai gali atlikti svarbų vaidmenį visuomenės sveikatingumo srityje.

 „Sporto legendos, ypatingai krepšinio, yra vieni didžiausių mūsų visuomenės autoritetų, todėl socialiai svarbių žinių perdavimas šių žmonių pagalba yra veiksmingas kelias pasiekti svarbius socialinius tikslus, iš kurių sveikatos apsauga yra vienas svarbiausių. Ligų prevencija tampa didžiausiu visos medicinos prioritetu, todėl šis projektas turi svarbią socialinę misiją – padėti žmonėms geriau suprasti sveikatos puoselėjimo būdus iš žmonių, kurie asmeniniu pavyzdžiu tai demonstruoja ne vienus metus“ , – teigė M. Balčiūnas.

Sveikatos mokslų profesoriai ir sveikatingumo specialistai nemokamuose renginiuose gyventojams atsakys į labiausiai rūpimus sveikatos klausimus ir pristatys mokslinių tyrimų įžvalgas.

„Šiuolaikiniai žmonės dažnai gyvena kasdienių rūpesčių rate ir nekreipia pakankamai dėmesio į savo sveikatą, kuri bet kokiu atveju turėtų būti pats svarbiausias dalykas kiekvienam iš mūsų. Mūsų remiamas renginių ciklas taps proga kiekvienam juose apsilankiusiam susimąstyti apie save, savo sveikatą ir paprastus būdus, kuriais galima išlikti energingam visą gyvenimą“ , – sakė Ulf Oldenborg, bendrovės „Natural Pharmaceuticals“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius