Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos moksleivių žinias apie donorystę vertino šoumenas Arūnas Valinskas ir krepšininkas Eimantas Bendžius

„Dovanokime viltį gyventi“ – taip pavadintas moksleivių konkursas, kuriame dalyvavo 23 komandos, baigėsi, tačiau gyvenimas tęsiasi! Medaliais, dovanomis, tortais ir kitais siurprizais penktadienį baigėsi moksleivių konkursas. Septynios komandos, nugalėjusios savo regionuose kitas mokyklas, dalyvavo finaliniame renginyje sostinėje, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos salėje.
Moksleivių konkurso „Dovanokime viltį gyventi“ finalas  2014 m. gegužės 09 d.
Moksleivių konkurso „Dovanokime viltį gyventi“ finalas 2014 m. gegužės 09 d. / Asociacijos "Gyvastis" nuotr.

Moksleiviai atvyko iš Alytaus, Ukmergės, Utenos, Šakių, Mažeikių, Šiaulių ir Vilniaus. Pasveikinti viceministro Algirdo Šešelgio, moksleiviai visą popietę skyrė donorystei – šią temą jie įpynė į kūrybinį rūbą – parodė namų darbų ir kūrybines užduotis, dalyvavo protų mūšyje, demonstravo ir komentavo sukurtus plakatus.

Pasirodymus ir darbus vertino įvairiapusė komisija: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Rita Zilnienė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Rytis Rimgaila, įmonės „Eruditus“ vadovas Mantas Ratomskis, Nacionalinio transplantacijos biuro atstovė Rasa Pekarskienė, su transplantuota širdimi gyvenantis Rimvydas Vekerotas, „Lietuvos ryto“ žaidėjas Eimantas Bendžius, komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas. Renginio vedėjas Juozas Liesis ragino dalyvius  ne tik kalbėti apie pagrindinį šio renginio dalyką – donorystės temą – bet ir susipažinti, pabendrauti, padiskutuoti su naujaisiais bičiuliais.

Renginio pradžioje Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Ugnė Šakūnienė prisipažino, kad visos komandos, su kuriomis susitinka jau trečią kartą, organizatoriams tapo tarsi gerai pažįstami savi vaikai: „Negalėjome dalyvauti komisijos darbe – jie visi mums labai mieli ir brangūs“.  

Konkursas yra konkursas, kažkas turi nugalėti, kažkas pralaimi. Aplodismentais buvo palydėtos 4 komandos, kurioms teko IV vieta – Utenos regioninio profesinio mokymo centro komanda „Vilties lašai“, Alytaus A. Ramanausko – Vanago gimnazijos komanda „Vanagai“, Šakių Žiburio gimnazijos  komanda „Vilties lašeliai“ ir Vilniaus  Senvagės gimnazijos komanda „Rytojus“.

Prizines vietas iškovojo komandos, kurios parodė daugiausiai sumanumo, pasirengimui negailėjo jėgų ir laiko.

I vieta atiteko – Šiaulių J. Janonio gimnazijos komandai „Draugiški antigenai“. Jiems atiteko prizas – „Popietė su žvaigžde“. Po konkurso šiauliečiai išvyko susitikti ir pabendrauti su vienu iš „Radistų“ Jonu Nainiu ir jų komandos atstovu Titu Motuzu.

II vietą užėmė Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos komanda „Dializatoriai“. Prizas jiems – pramogos vandens pramogų parke.

III vietą iškovojo Ukmergės rajono Želvos vidurinės mokyklos komanda „Kraujo lašas“. Jiems atiteko prizas – pramogos dažasvydžio centre.

Visi buvo apdovanoti padėkos raštais, „Gyvasties“ atributika papuoštais puodeliais, tortais ir, be abejo, medaliais. Plojimai, šūksniai, šypsenos, juokas, fotoaparatų blykstės, draugiški apsikabinimai – kaip gi be šito...

Finaliniu renginiu buvo baigtas vienas iš projekto etapų, kuris vadinasi „Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo (EEA Grants) remiamo projekto „Gyvasties“ gebėjimų stiprinimas ir savanorių tinklo plėtimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius