Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistingasis kokteilis vos per pusantros minutės!

Žinomas kulinaras ir televizijos laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ vedėjas bei kulinarinio žurnalo VMG vyriausiasis redaktorius Alfas Ivanauskas vaisių ir daržovių valgo daug. Jis žino, kad kasdien svarbu suvalgyti bent po penkias porcijas vaisių ar daržovių – būtent tiek rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), kad būtume sveiki ir atskleidė, ką daryti, kad šių gėrybių mūsų racione netrūktų.
Sveikiausius vaisinius kokteilius pasidarysite namuose
Sveikiausius vaisinius kokteilius pasidarysite namuose / „Shuterstock“ nuotr.

„Vaisiai ir daržovės yra neabejotinai vienas svarbiausių mano raciono elementų – dažnai, kai visai neturiu laiko pavalgyti, todėl juos renkuosi ir kaip užkandį. Taigi po penkis vienetus per dieną suskaičiuočiau tikrai lengvai“, – šyptelėjo A.Ivanauskas, paklaustas, ar per dieną suvalgo bent po penkis vaisius ar daržoves.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas

Labiausiai televizijos laidų vedėjas teigė mėgstantis bananus ir obuolius.

Daugelis jo bičiulių žino ir apie A.Ivanausko silpnybę gana egzotiniams vaisiams, kurių galima įsigyti ir Lietuvoje.

Na, o žiemą pašnekovas teigė daugelyje savo gaminamų patiekalų naudojantis trintas šaldytas uogas.

Vaisiais, uogomis ir daržovėmis A. Ivanauskas apsirūpina įvairiai: ir parsiveža iš tėvų sodo, ir perka turguje, ir parduotuvėse – nėra prieš jas nusistatęs.

Kaip minėta, PSO rekomenduoja kas dieną suvalgyti bent po penkias vaisių ar daržovių porcijas.

Tereikia virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti avokadą, obuolį, norimo dydžio imbiero gabalėlį, įpilti truputį vandens ir viską paskaninti šaukšteliu medaus

A.Ivanauskas žino daugybę įvairių patiekalų receptų, į kurių sudėtį įeina vaisiai ir daržovės.

Todėl paprašėme pasidalyti bent vienu iš jų, tokiu, kurį būtų nesudėtinga paruošti.

„Man tikrai patinka pastaruoju metu išpopuliarėjusi vaisių ir daržovių gėrimų mada.

Mūsų miksologė Justė neseniai laidoje „VMG kulinarinis žurnalas“ darė kokteilį, kurį pats po to gaminausi jau net kelis kartus.

Tereikia virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti avokadą, obuolį, norimo dydžio imbiero gabalėlį, įpilti truputį vandens ir viską paskaninti šaukšteliu medaus.

Man labiausiai patinka tai, kad jo gamyba užtrunka gal pusantros minutės – įskaičiuojant ir obuolio nuplovimo laiką, o įsipylęs tokį kokteilį į gertuvę ar daugkartinę stiklinę, galiu ją pasiimti su savimi ir bėgti į darbus“, – džiaugėsi pašnekovas.

Kampanija „Penki per dieną“

Kampanija „Penki per dieną“ Lietuvoje vyksta pirmą kartą, tačiau panašios kampanijos įvairiose pasaulio šalyse žinomos jau ne vieną dešimtmetį. Idėja gimė 1988 m. JAV, kur inicijuota šviečiamoji kampanija.

Tarptautinis kampanijos bumas prasidėjo 2003 metais, kai PSO išleido ataskaitą apie tai, kad žmonės valgo per mažai vaisių ir daržovių, o didesnis jų valgymas padėtų išvengti ligų ir net mirties (ataskaitoje rašoma, kad jei žmonės valgytų daugiau vaisių ir daržovių, būtų galima išsaugoti 2,7 mln. žmonių).

„Penki per dieną“ ar panašios kampanijos yra vykusios JAV, Kanadoje, Meksikoje, Švedijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Danijoje, Estijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje, Liuksemburge, kitose šalyse.

Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė programos „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ priemonė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius