Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net išjungti telefonai ir planšetiniai kompiuteriai veikia jūsų miegą

Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai lovose trukdo vaikų miegui net tada, kai šie prietaisai yra išjungti, atskleidžia naujausias tyrimas.
Pavargusi mergina
Pavargusi mergina / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia portalas telegraph.co.uk, Londono karališkojo koledžo ir Kardifo universiteto tyrėjai peržiūrėjo 11 tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 125 tūkst. vaikų. Pastarieji jiems pasitelkti tam, kad būtų atskleista, ar minėtos technologijos daro poveikį miego kokybei.

Tyrėjai atskleidė, kad išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių naudojimas prieš miegą du kartus padidina riziką, kad vaikas gerai neišsimiegos, o kitą dieną jausis pernelyg mieguistas.

Ne ką mažiau, pasirodo, miegas sutrikdomas net tada, kai šie prietaisai tiesiog padėti ant lovos, bet yra išjungti. Tai reiškia, kad norėdami pagerinti miego kokybę, turite apskritai padėti juos į šalį.

Dr. Benas Carteris iš Londono karališkojo koledžo teigia, kad mokslininkų tyrimai suteikia daugiau įrodymų apie žalingą prietaisų poveikį tiek miego trukmei, tiek jo kokybei.

„Miegas dažnai yra neįvertinamas, tačiau jis svarbus vaikų vystymuisi, nuolatinis miego trūkumas gali sukelti daugybę sveikatos problemų“, – atkreipia dėmesį jis. Anot dr. B.Carterio, „nuolat augant šių prietaisų populiarumui ir naudojimuisi mokyklose (pamažu išstumiamos popierinės knygos), panašu, kad problema, jog vaikai neišsimiega, tik aštrės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius