Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo sezoninio gripo skiepijasi aktyviai

Panevėžio apskričiai 2013-2014 metų gripo sezonui buvo skirtos 8607 gripo vakcinos dozės, kurios naudojamos rizikos grupių asmenų skiepijimui. Panevėžio visuomenės sveikatos centras (toliau - Centras) informuoja, kad nuo vakcinacijos pradžios yra sunaudota 86 proc. sezoninio gripo vakcinos dozių (7399).
Skiepijimas
Skiepijimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Skiepai Gripas

Centro duomenimis, 49-ąją 2013 metų savaitę, palyginti su 48-ąja, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) padidėjo beveik visoje Panevėžio apskrityje, išskyrus Biržų ir Kupiškio rajonuose. Praėjusią savaitę (gruodžio 2-8 d.) bendras sergamumas gripu ir ŪVKTI Panevėžio apskrityje siekė 49,6 atvejo/10 000 gyventojų. Ankstesniąją, 48-ąją šių metų savaitę šis rodiklis buvo 45,4 atvejo/10 000 gyventojų.

Didžiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 49-ąją savaitę registruotas Panevėžio mieste ir Pasvalio rajone (atitinkamai 73,0 ir 56,0 atvejo/10 000 gyventojų), mažiausias – Kupiškio ir Panevėžio rajonuose (16,1 ir 18,7 atvejo/10 000 gyventojų).

Š. m. gruodžio 2-8 d. dėl gripo buvo hospitalizuotas 1 asmuo (2-17 metų), o prieš savaitę hospitalizuotų asmenų nebuvo registruota.

Visi norintys pasiskiepyti nuo sezoninio gripo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją. Patariama skiepijimosi neatidėlioti, nes po skiepų imunitetas susidaro po 2 savaičių, o didžiausias antikūnų kiekis – 4-6 savaitę po injekcijos. Kadangi kasmet keičiasi gripo virusas ir kasmet kuriama nauja vakcina nuo gripo, skiepytis neturėtų pamiršti ir tie gyventojai, kurie skiepijosi pernai.

Centro specialistai primena, kad siekiant išvengti gripo ir ŪVKTI, labai svarbu laikytis asmens higienos, ypač atkreipti dėmesį į rankų plovimą. Čiaudint ir kosint būtina užsidengti burną bei naudoti vienkartines nosinaites. Taip pat labai svarbu neliesti paviršių, kurie gali būti užteršti gripo virusu. Neliesti nešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos. Dažnai vėdinti patalpas ir rengtis šiam metų laikui tinkančią aprangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius