Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje patvirtintas antras užsikrėtimo į SARS panašiu virusu atvejis, jis tikriausiai gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam

Prancūzų sveikatos apsaugos pareigūnai anksti sekmadienį pranešė, kad antras asmuo užsikrėtė nauju į SARS panašiu virusu, kai gulėjo toje pačioje ligoninės palatoje su vyru, kuriam pirmajam šalyje buvo patvirtinta ši infekcija.
Virusas
Virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis virusas hCoV-EMC yra giminingas ūmaus kvėpavimo takų sindromo SARS sukėlėjui, kuris buvo gerokai išgąsdinęs prieš 10 metų. Anas protrūkis kilo Azijoje, žmonėms užsikrėtus nuo gyvūnų, ir pareikalavo maždaug 800 gyvybių.

Naujausia hCoV-EMC auka Prancūzijoje gulėjo toje pačioje palatoje, kaip ir 65 metų vyras, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje vienoje ligoninėje šiauriniame Lilio mieste. Tam vyrui irgi buvo diagnozuota ši infekcija, jau pareikalavusi 18 gyvybių, daugiausia – Saudo Arabijoje.

„Patvirtinti pozityvūs rezultatai“ dėl šio viruso abiem pacientams, kurie dabar gydomi izoliatoriuose, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime.

Dar du įtariami atvejai yra tikrinami.

Regiono sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad pirmojo vyro, kuris į ligoninę buvo paguldytas balandį grįžęs po atostogų Dubajuje, būklė yra „labai rimta, bet stabili“.

Naujasis virusas pirmąkart buvo aptiktas 2012 metų rugsėjį ir nuo to laiko įvairiose šalyse, tarp jų – Jordanijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje, buvo užregistruota daugiau kaip 30 užsikrėtimo atvejų. Mirė 18 pacientų, iš jų 11 – Saudo Arabijoje.

Naujasis koronavirusas tikriausiai gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam, perspėja PSO

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) sekmadienį perspėjo, kad naujasis koronavirusas, kuris nusinešė bent 18 žmonių gyvybių Saudo Arabijoje ir Europoje, tikriausiai gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam.

PSO generalinio direktoriaus pavaduotojas Keiji Fukuda, kalbėdamas per vizitą Saudo Arabijoje, sakė žurnalistams Rijade: „Didžiausią nerimą kelia faktas, kad įvairios užsikrėtimo atvejų santalkos, užfiksuotos daugelyje šalių, vis labiau patvirtina hipotezę, kad esant artimam kontaktui šis naujasis koronavirusas gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius