-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Mylintys gyvenimą“ ambasadorė Dalia Ibelhauptaitė: „Sunkumai yra tik mūsų išbandymas, kad būtume dar stipresni”

Onkologinės ligos diagnozę Lietuvoje kasdien išgirsta dešimtys žmonių. Netikėtai užgriuvusi liga daugeliui pakerta kojas, tačiau dar labiau žmogų gali gniuždyti vienatvė. Siekiant padėti onkologiniams ligoniams, jau pasveikusiems bei jų artimiesiems, projektas „Mylintys gyvenimą“ teikia nemokamą psichologinę pagalbą, kurioje psichologinis konsultavimas derinamas su meno terapija, rašoma pranešime spaudai.
Gydytojas ir pacientė
Gydytojas ir pacientė / Fotolia nuotr.

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė, sutikusi tapti viena projekto „Mylintys gyvenimą“ ambasadorių, tiki, jog sunkios ligos akivaizdoje pozityvi energija yra ypač reikalinga. Nedrįstantiems kreiptis psichologinės pagalbos, ji pataria: „Tikrai neturėtų būti gėda atsiduoti į specialistų rankas. Juk yra nuostabių žmonių profesionalų, kurie gali suteikti kitą perspektyvą ir duoti gerų patarimų“.

Anot D.Ibelhauptaitės, sunkiais gyvenimo momentais svarbiausia išlaikyti stiprią vidinę būseną ir nepasiduoti nevilčiai: „Neviltis nepagydys nieko, tik padarys blogiau. Todėl nėra prasmės klausti – „Kodėl aš?“. Nuo to liga nepasitrauks, bet nuo pozityvaus požiūrio, bandymo gyventi pilnavertį gyvenimą ir šviesios energijos, gyvenimo kokybė bus žymiai geresnė ir emocijos šviesesnės. Taip bus lengviau kovoti ir su pačia liga“, – teigia D.Ibelhauptaitė.

Projekto „Mylintys gyvenimą“ meno terapijos užsiėmimų metu pasitelkus piešimą, muziką, šokį ir apsipalaidavimo pratimus, ieškoma naujų įžvalgų apie save, santykius bei gyvenimo prasmę. „Stebime, kaip mūsų pacientai pajaučia save bei savo poreikius, išgirsta savo vidinį balsą, patiria dėkingumą ir sustiprina viltį, kad viskas yra taip, kaip ir turi būti. Išlaisvinę kūrybiškumą, džiaugsmą, atjautą sau ir kitiems, iš naujo atrandame savo pačių tikėjimą ir pasitikėjimą savimi bei gebėjimą patirti džiaugsmą“, – kalba viena iš projekto onkopsichologių Marija Turlinskienė.

„Moksliškai įrodyta, kad gera psichologinė savijauta padeda sveikti greičiau. Nukreipdami mintis į meninį užsiėmimą, atsikratome negatyvių minčių ir leidžiame kūnui netrukdomam sveikti. Atsiverti, kalbėtis kartais tikrai būna nelengva, tačiau niekada neatsikratysi to, apie ką tylėsi“, – teigia onkopsichologė M. Turlinskienė.

Antrus metus vykdomos bendros „Onkopsichologijos ir komunikacijos centro“ bei „GlaxoSmithKline Lietuva“ iniciatyva nuo šiol pasiekiama ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, rašoma viešųjų ryšių agentūros projektų vadovės Ugnės Petrauskaitės pirmadienį išplatintame pranešime.

Nemokamos psichologo konsultacijos, skambinantiems iš bet kurio Lietuvos krašto, teikiamos telefonu 8646 46444.

Nemokama meno terapijos grupė Vilniuje veiklą pradeda spalio 8 d. Registruotis kviečiame telefonu: 8 646 46444, 8 646 46669, 8 614 32962 arba el.paštu: info@mylintysgyvenima.lt.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/mylintysgyvenima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius