-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rimantė Šalaševičiūtė: negali būti užkirstas kelias privačiai medicinai

Prieš pusantro mėnesio naująja sveikatos apsaugos ministre tapusi Rimantė Šalaševičiūtė tikina, kad privačios medicinos įstaigos nebus atskirtos nuo valstybinių finansinių fondų, bet žada persekioti už piktnaudžiavimą.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jau daugiau kaip 10 metų privačios gydymo įstaigos turi teisę pasirašyti sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis ir pretenduoti į PSDF biudžeto lėšas. Reikalavimas tiek joms, tiek valstybės ir savivaldybių įstaigoms išlieka toks pats – turėti reikiamą licenciją ir išreikšti ketinimą teikti iš PSDF apmokamas paslaugas. Nors pirmiausia reikia užtikrinti, kad finansavimą būtinosioms paslaugoms gautų valstybinės medicinos įstaigos. Bet kadangi jos ne visada gali tokias paslaugas suteikti laiku ir pageidaujamos kokybės, negali būti užkirstas kelias ir privačiai medicinai. Esminis klausimas – kaip apsaugoti piliečius nuo tokio nesąžiningo kai kurių privačių įstaigų elgesio, kai už tą pačią paslaugą sumoka ir Ligonių kasa, ir pacientas“, – interviu „Verslo žinioms“ pareiškė ministrė.

Pasak jos, dabar Lietuvoje veikia 2 785 privačios sveikatos priežiūros įstaigos, jose dirba 4 553 gydytojai, 2 722 odontologai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius