Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 23 /17:08

Sezamo sėklose – salmonelės

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad bendrovės „Arimex“ į Lietuvą iš Indijos importuotose sezamo sėklose rasta patogeninių salmonelių, sukeliančių žarnyno infekcijas. Į prekybos vietas nesaugios sėklos nebuvo išvežiotos, tad ant vartotojų stalo nepateko.
Džiovintos sėklos
Džiovintos sėklos / 123RF nuotr.

Salmonelių sezamo sėklose rasta, kai Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama pasienio valstybinę maisto kontrolę, iš bendrovės „Arimex“ sandėlio atrinko 5 mėginius mikrobiologiniam ištyrimui. Jie paimti iš trečiųjų šalių importuotos 19 t sezamo sėklų siuntos. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos instituto specialistams atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad viename mėginyje yra patogeninių salmonelių (Salmonella Mbandaka).

Šios nesaugios lukštentos sezamo sėklos vartotojų nepasiekė. Įmonei „Arimex“ nurodyta jas saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui. 

 „Arimex“ direktorius Audrius Janiūnas, komentuodamas situaciją, teigė, kad šis tyrimas yra standartinė procedūra, nes iš tiekėjų gautos produkcijos partijos yra nuolat tikrinamos.

„Tirti produktų mėginius Nacionaliniam maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutui reguliariai atiduodame ir patys. Esame suinteresuoti prekiauti tik visus kokybės reikalavimus atitinkančia produkcija, tad produktus platiname tik gavę patvirtinimą, kad jie yra tinkami vartoti. Tai patvirtina ir 2013 m. įmonei suteiktas aukščiausio lygio sertifikatas, reiškiantis, kad „Arimex“ produkcija atitinka „BRC Food“ standarto reikalavimus, apimančius griežtą žaliavų įsigijimo kontrolę, gamybos procesą, produktų sandėliavimą. Taigi, užtikriname, kad vartotojus pasiekia tik kokybiški ir saugūs „Arimex“ produktai. Kaip pažymi VMVT, šiuo atveju nekokybiška sezamų sėklų partija vartotojų nepasieks“, - teigė savo komentare A.Janiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius