-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždraudžiama platinti maisto papildus „Green Coffee“, skirtus sulieknėti

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždraudžia tiekti į rinką ir reklamuoti maisto papildus „Green Coffee“ lieknėjimui, kol vykdomas tyrimas. Specialistų teigimu, pateikiant informaciją apie šiuos maisto papildus, platinamus internetu, yra pažeidžiama teisės aktų nuostata, draudžianti vartoti teiginius, nurodančius, kiek ir kaip greitai galima numesti svorio.
Tabletės
Tabletės / Sxc.hu nuotr.

Dėl šių maisto papildų sukeltų sveikatos sutrikimų, blogos bendros savijautos gaunama ir vartotojų nusiskundimų – daugelis vartotojų skundžiasi negalintys susigrąžinti sumokėtų pinigų, nesulaukia reklamuojamo rezultato, teigiama pranešime spaudai.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų duomenimis, Lietuvoje nėra oficialaus šių maisto papildų platintojo, kuris būtų atsakingas už tinkamą maisto papildo ženklinimą, reklamą. Po Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos kreipimosi, policijos pareigūnų atliktas tyrimas parodė, kad minėtus maisto papildus platinančių internetinių svetainių savininkai yra Jungtinėse Amerikos Valstijose, o maisto papildų platintojo svetainėje nurodyto telefono numerio naudotojas – Lenkijoje.

Kreipusis į atsakingą Lenkijos instituciją, ši informavo, kad neturi galimybių atsekti minėto maisto papildo gamintojo ir platintojo. 

Primename, kad dar praėjusiais metais buvo uždrausta prekiauti iš žaliosios kavos ekstraktų pagamintais panašių pavadinimų – Green Coffee 800, Green Coffee 800+ ir Green Coffee 100 – maisto papildais lieknėjimui, jų sudėtyje nustačius draudžiamų medžiagų sibutramino ir fenolftaleino (gamintojas „American Leptin Pharmaceutical Co., Ltd“, Jungtinės Amerikos Valstijos). Viename mėginyje buvo nustatyta nežinomos medžiagos, kurios, atlikus laboratorinius tyrimus, nepavyko identifikuoti, informacijos apie ją nebuvo nurodyta ir ženklinimo etiketėje. 

Atsižvelgus į visas aplinkybes, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudžia maisto papildų „Green Coffee“ platinimą, įskaitant ir jų reklamą. Draudimas galios, kol bus nustatyti atsakingi už minėtų maisto papildų platinimą asmenys. Internetinių portalų kompanijos raginamos sustabdyti vartotojus klaidinančią maisto papildų „Green coffee“ reklamą internetinėse svetainėse.

Europos maisto saugos tarnybos mokslininkai įvertino žaliosios kavos poveikį lieknėjimui ir padarė išvadą, kad trūksta moksliniais tyrimais pagrįstų įrodymų, kad šios kavos vartojimas gali turėti įtakos lieknėjimui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius