Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos darbuotojų profsąjunga: „Premjeras meluoja!“

Penktadienio vidurdienį į Vilniaus V.Kudirkos aikštę priešais Vyriausybę susirinkę greitosios pagalbos medikai reikalavo vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus Remigijaus Baniulio atsistatydinimo, o į iškvietimus ketino važiuoti tiesiai iš miesto centro. Premjerą Algirdą Butkevičių medikai apkaltino meluojant.
Į mitingą Vilniaus centre medikai suvažiavo ir greitosios pagalbos automobiliais
Į mitingą Vilniaus centre medikai suvažiavo ir greitosios pagalbos automobiliais / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Į mitingą susirinkę medikai teigė turintys visą sąrašą reikalavimų – pradedant D.A.Barakausko ir R.Baniulio atstatydinimu ir baigiant būtinybe įvesti greitosios medicinos pagalbos (GMP) bendrą numerį 113. Esą reikalavimai nekinta, nes bent kol kas nepavyko nieko pakeisti.

„Poslinkio jokio nėra nuo spalio 4 dienos, nors visą savaitę čia stovėjome po valandą, bet niekas į mus nekreipia  dėmesio. Visi tik šneka – viską padarysim, o kai reikia daryti – jokių rezultatų nėra. Todėl vėl susirinkom atšvęsti Konstitucijos dienos ir pasakyti, kad žmogaus teisės turi būti, valdininkai turi tarnauti žmonėms“, – apie priežastis rengti mitingą kalbėjo Vilniaus greitosios medicinos stoties darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Violeta Seiliuvienė.

Medikai tikina reikalaujantys aukštų valdininkų galvų dėl įvykio Panevėžio rajone, Dembavoje, kai gyva buvo sudeginta jauna mergina, kuri skambino BPC telefonu 112, bet nesugebėta nustatyti jos buvimo vietos.

Vienas iš asmenų, kurio atsistatydinimo reikalavo medikai, BPC vadovas Artūras Kedavičius, iš savo pareigų jau pasitraukė.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Į mitingą Vilniaus centre medikai suvažiavo ir greitosios pagalbos automobiliais
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Į mitingą Vilniaus centre medikai suvažiavo ir greitosios pagalbos automobiliais

GMP medikai taip pat įsitikinę, kad jiems būtinas atskiras pagalbos telefonas 113. Kadangi premjeras A.Butkevičius yra sakęs, kad tai yra neįmanoma dėl Europos Sąjungos reikalavimų, V.Seiliuvienė jį išvadino melagiu.

„Premjeras meluoja, jeigu taip jums pasakė. 112 yra visoje Europoje ir mes ne prieš 112. Mes norime, kad būtų tiesioginė paslauga su medikais, nuo ragelio pakėlimo turi būti teikiama pagalba, kad žmogus turėtų pasirinkimo teisę. Mes čia renkamės dėl paciento, dėl sergančio žmogaus, nes laiko klausimas čia kainuoja gyvybę“, – tikino V.Seiliuvienė.

Profesinės sąjungos atstovės teigimu, žmonėms reikalingas atskiras GMP numeris, kadangi ir dabar net 70 proc., kviesdami greitąją pagalbą skambina ne 112, o senuoju numeriu 03.

Šalia V.Kudirkos aikštės išsirikiavo ir keli GMP automobiliai. Jų vairuotojai tikino nuolat palaikantys ryšį su dispečerine ir, jeigu prireiks, pas pacientus važiuos tiesiai iš aikštės. Mitingui įsibėgėjus vienas automobilis su garsiniu signalu ir išvažiavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius