Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitaminas D: kiek reikia būti saulėje, kad jo pakaktų?

Vitaminas D paprastai prisimenamas, kai atsiranda bėdų dėl kaulų tvirtumo. Tačiau, pasak gydytojų, jis sugeba ne tik sustiprinti mūsų kaulus, bet ir veikti daugybę biologinių funkcijų mūsų organizme. Kaip jo gauti?
Nemunaičio mineralinė versmė
Saulėta žiema / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos gydytoja Aurelija Krasauskienė teigia, kad beveik 80 proc. pasaulio gyventojų šio vitamino turi mažai.

Kaip juo pasipildyti? Pagrindinis šaltinis – saulė. Tik 10 proc. šio vitamino mes gauname su maistu. Anot gydytojos, užtenka 20 minučių saulės, kad jaunam žmogui šio vitamino pakaktų ilgam laikui. Vyresnių žmonių organizmas negali jo tiek pasigaminti, tad rekomenduojami papildai.

„Papildai rekomenduojami ne tik kaulinei sistemai stiprinti, ne tik osteoporozei gydyti, tačiau ir raumenų stiprumui, masei ir atsparumui [sutvirtinti – LRT.lt]“, – sako A. Krasauskienė, pridurdama, kad svarbiausias patarimas perkantiems šį vitaminą – neperdozuoti.

Plačiau apie tai – įraše.

VIDEO: Vitaminas D: kiek reikia būti saulėje, kad jo pakaktų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius