-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 02

Apie manipuliacijos technologijas ir vartotojiškumo beprotybę

Vergija yra skaudus žmonijos istorijos faktas jau prasidėjęs Šumerų, senovės Egipto ir Kinijos civilizacijoje ir tęsiasi iki šių dienų, tik tą vergija tapo subtilesnė, sunkiai...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Vergija yra skaudus žmonijos istorijos faktas jau prasidėjęs Šumerų, senovės Egipto ir Kinijos civilizacijoje ir tęsiasi iki šių dienų, tik tą vergija tapo subtilesnė, sunkiai pastebima pereinant nuo primityvių kontrolės metodų naudojančius brutalia jėga ir ginklus prie tokių ištobulintų, kad žmogus savanoriškai atiduoda laisvę savo šeimininkui, net jei netenkama to kas daro mus žmonėmis. Tačiau šį beprotybė turi pagaliau baigtis

Pirmieji kontrolės metodai

Pirmoji  vergovė buvo paremta brutalią jėga, tačiau neleido panaudoti žmonių kūrybinio potencialo.  Jų kontrolė reikalavo didžiulių resursų, priežiūros ir sargų. Vergai dažnai sukildavo. Antroji fazė buvo romėniškos vergijos modelis.  Vergams buvo suteikta žemė ir laisvė su sąlyga, kad laiku išmokėdavo mokesčius. Bet šis modelis buvo nevykęs, produktyvi žemė buvo per daug padalinta ir galiausiai suvienytos išvaikant  valstiečius. Agrarinė revoliucija ir industrializacija pagerino produktyvumą dideliais ūkiais ir reikalavo mažiau darbininkų.

Kryžiaus žygiai, žemių grobimai, masinės žudynės  ir vergija dažnai būdavo įgyvendinamos imperialistams pasinaudojant religiją ir tai pateisinant „dievo  valia“. Seneka Jaunesnysis rašė: „Prastuomenė mano, kad religija yra tiesa, išminčiai – kad melas, o valdovai – kad ji naudinga“.  Senovės baltų pagoniškas „gyvas“ tikėjimas rūpestingomis dievybėmis ir gamta buvo nuverstas valdovų ir pakeistas vieno rūstaus Dievo religija. Kodėl? Dėl to, kad feministinis tikėjimas taikiomis, globojančiomis deivėmis ir gamta, netiko imperialistų vykdomai karo ir dominuojančiai politikai. Pagonys ir toliau taikiai sugyventų. O krikščionybė buvo patriarchališka, dogmatiška ir suvaržyta – idealiai tiko.

Savanoriška vergija suteikiant laisvės iliuziją

Kadangi  buvo nenaudinga vergijai naudoti brutalią jėgą, reikėjo ieškoti naujų metodų. Demokratinis eksploatavimo žmonėmis modelis tapo efektyvesnių ir produktyvesnių, nes dabar  vergai jaučiasi laisvi, apdovanojami žaislais ir už tai dirba savanoriškai savo šeimininkams.  Žmonėms suteikta dalinė laisvė, net leista balsuoti už tai kam priklausyti ir pasirinkti specializacija.

Tačiau nepainiokite atstovaujamosios demokratijos su tiesiogine. Tikroji tiesioginė demokratija reiškia, kad kiekvienas pilietis turi teisę dalyvauti sprendimų priėmime. Tokia tikra demokratinė valdymo forma buvo senovės Atėnuose ir yra modernioje Šveicarijoje. Atstovaujamąją demokratiją aš lyginu su gražia, laisvės iliuzijos pakuote ir bjaurių statizmo, autoritarinio valdymo ir fašizmo turiniu viduje.

Valdžia versdama žmonija paklusniai dirbti „padovanojo“ jai pramogų industrija, sportus, menus. Buvo masiškai gaminami žaislai nesvarbų ar jie buvo būtini  - svarbiausia žmonės tikėjo „demokratija“, „laisve“ ir kad valdžia jais rūpinasi. Deja naujos pramogos priimamos paviršutiniškai kaip tiesiog nekaltos pramogos. Tačiau žmogus giliau pažvelgęs į šiuos reiškinius, pasidomėjęs tikrąją istorija, filosofija ir politika supras, kad čia ne viskas gerai.  Sūris pelėkautuose yra nemokamas, bet pavojingas.  Pramogos, priklausomybė nuo daiktų ir yra tie spąstai, kuriuos mums pakyšinėja didieji vergvaldžiai. Manipuliacijos technologijos buvo ilgai ir atsargiai šlifuojamos iki tol kol tapo tokios efektyvios. Taigi aptarkime jas.

Konsumerizmas iki beprotybės

Žmonija naudojosi nuo pat senovės materialiais daiktais, įrankiais ir technologijomis palengvinančiomis gyvenimą. Po industrinės revoliucijos jį tapo dar labiau priklausoma nuo gamybos išteklių, net norėjo turėti liguistai prisikrauti jų. Bet kapitalistų rankose jie tapo masinių vergų kontrolės įrankių. Jei anksčiau valstiečiai apsirūpindavo patys maistu ir kitomis reikmėmis, dabar žmonės susiviliojo modernios kultūros teikiamomis gėrybėmis ir patogumais, persikėlė gyventi į miesto betoninius blokus, kurie man panašesni į kalėjimus, vergijos kolonijas. Centralizuotas dujų, vandens ir elektros tiekimas, priklausomybė nuo parduotuvių tiekiamo maisto ir kitokių daiktų, poliklinikų gydančių ligas iš kurių daugelis susiję su industrializacija, fašistinė teisėsauga, pramogų industrija ir žiniasklaida, painus biurokratijos labirintai yra labai patogus būdas kapitalistams kontroliuoti savo augintinius.

Tačiau technologijos, kurios padarytų žmonija nepriklausoma yra nutildomos ir vengiamos.  Geras pavyzdys VAE projektas.  Visokie politikai, Čekuolis išgyrė atomine. Bet  nutylėjo apie pavojus ir alternatyvas. Referendumas buvo skirtas tik suteikti pasirinkimo laisvės iliuzija – viskas seniai jau nutarta. Bent jau dauguma protingai paprieštaravo. Kiekvienas suvokiantis kokios yra pavojingos radioaktyvios medžiagos atsisakys jas naudoti. Bet atsiranda tokių psichopatų kurie sprogdina atomines bombas ir stato „Černobylius“ ir „Fukušimas“.  Uranas neekologiškas kuras, jo gamybai iškasama į paviršių daug radioaktyvios rūdos ir problematiškas atliekų laikymas. Nafta, akmens anglys  išskiria daug taršos. Bet juk galima panaudoti ir taikyti ir atsinaujinančia energetika. Galu gale jei per mažai gamina elektros galima pradėti mokytis taupyti, racionaliai naudoti, išjungti nenaudojamus elektros įrenginius. Bet valdžia vis tiek jų bijo, kodėl? Nes jie suteiktų nepriklausomybe. Galių pateikti pavyzdžius mokslininkų Stanley Meier ir John Hutchison išradimus, kuriuos bandyta nutildyti, atiminėta laboratorinė įranga ir grasinama susidoroti. Stanley Meier numirė(?) mistinėmis aplinkybėmis.  Ir labai suprantama kodėl, nes Hutchinsono kristalinės baterijos gali gaudyti ir konvertuoti elektromagnetine energiją į elektrą, o tai reiškia neišsemiama energiją. Yra labai paprastos pagaminti ir kiekvienas galėtų turėti individualų energijos šaltinį. Juo labiau jų galingumas dar tobulinamas.

Medicininių korporacijų reklamos vis gąsdina ligomis ir epidemijomis tokiomis kaip gripas ir kyša savo produkcija. Tačiau naudoja pavojingesnius sintetinius vaistus, kai yra alternatyvus augaliniai. Beje geriausias būdas išvengti ligų tiesiog maitintis sveikai ir leisti organizmui pačiam gydytis. Vengti miesto taršos, kuri trumpina gyvenimą ir sukelia vėžius, genetines ligas. Dabartinis maistas dažnai būna perdirbtas ir prikrautas nenatūraliais cheminiais priedais. Apdorotame maiste sumažėja vitaminų kiekis, o kai trūksta vitaminų susilpnėja organizmo pajėgumas pačiam išsigydyti.

Masiškai suvartojami mėsos produktai, ne dėl to, kad nėra ką valgyti, o dėl malonumo. Bet kaip staigiai taptumėte vegetarais, pagyvenę skerdžiamų gyvulių kailyje. Jums reklamos demonstruoja skanius produktus, bet slepia kaip elgiamasi su gyvūnais. Žydų holokaustas buvo baisus įvykis, tačiau tai jau istorija. O masinis gyvūnų kankinimas ir skerdimas yra kasdienybė moderniuose koncentracijos stovyklose. Gyvūnai naudojami frankenšteiniškiems eksperimentams ir vergauja cirkams. Ne retenybė yra naminių gyvulių kankinimas ir jų laisvės atėmimas.  Dr. Randall Lockwood sako, kad žmonės kurie kankina gyvūnus dažnai tampa serijiniais žudikais. Nebūtinas mėsos, odos ir kitų gyvulių produktų vartojimas ne tik yra amoralus, bet ir gyvulininkystei sunaudojama daug maisto, sukeliama taršos ir yra didesnė tikimybė susirgti.

Dėl vakarietiškų žaislų tokių kaip automobilių, Iphone, Ipad, kompiuterių, televizorių ir kitokių patogumu  trečiojo pasaulio šalys kenčia karus, taršą, vergiją ir skurdą. Pavyzdžiui tantalą reikalinga elektronikai Kongo kasyklose renka vergai vaikai. Kinijoje kurioje pagaminama daugiausiai pasaulio „žaislų“, darbininkai dirba sunkiomis sąlygomis, labai užterštoje aplinkoje, gyvenimas ten toks sunkus, kad net žudomasi dėl nežmoniško darbo krūvio ir mažų atlyginimų. Žiaurus karai dėl naftos artimuosiuose rytuose. Nigerijoje dėl didžiausios urano kasyklos užterštos žemės ir vandenys.

Tokia priklausomybės nuo daiktų ir kapitalistų kontrolės technologijų didelė kainą.

                                        

Propagandos skleidimas  pasitelkiant televiziją, pramogų industriją, sportą ir dualizmus

 

Ką darydavo imperatorius Cezaris kai žmonės pradėdavo prieštarauti politikai ir uždavinėti klausimus – jis paleisdavo į veiksmą pramogų industriją, cirkus, lenktynes, gladiatorių kovas, kad nukreipti idiotų dėmesį. Dėl tos pačios priežasties nacistai, komunistai ir visų šiuolaikinių šalių valdovai taip skatina Olimpines žaidynes, sporto rungtynes. Jie nevienija, o skaldo. Sporto rungtinės sukelia agresija, nacionaline, rasine neapykanta, dažnai įvyksta riaušės pasibaigiančios net žmogžudystėmis.  Kai žmogus stebi muštines, rungtynes jis pats nesąmoningai pasiruošia kovai, patyria baimės ar pykčio emocijas. Mokslininkas  Jordan Grafman teigia, kad smurtiniai vaizdai gali sukelti  agresyvų elgesį ir tolerancija smurtui. Taip žmonės tampa priklausomi nuo aistros kraujui ir pamilsta imperatorių.

Mūsų valdovai labai mėgsta žaisti dualizmais, „savais ir priešais“. Imperatoriaus Cezario žymioji frazė: „skaldyk ir valdyk“.  Šia idėja pamėgo ir modernus imperatoriai, juk reikalingi atpirkimo ožiai norint saugiai valdyti. Žmonija padalinama į komandas, nacijas, gentis ir visaip kitaip tam, kad tarpusavyje peštusi ir konkuruotų, bet tarnautų savo „komandai“ ir vadui. Tai sukelia baimę ir nepasitikėjimą kaimynais.

Pavyzdžiui Reichtago padegimas padėjo Hitleriui prasiveržti į valdžia, apkaltino komunistus, nors iš tikrųjų pats ir padegė. Psichologas Karlas Jungas apibūdino Hitlerį kaip apsėsta kolektyvinės pasąmonės arijų archetipo ir pakluso vidiniam jų balsui. Arijų rasės archetipinio vaizdinio manipuliavimas padėjo jam pasiekti politinės galios. Dėl  911 incidento buvo apkaltinta Al Quaida kuri net neegzistuoja, tam kad pateisinti karą Irane ir Afganistane, beje 84% amerikiečių mano, kad jiems buvo meluojama. Milton William Cooper amerikiečių buvęs žvalgybininkas, rašytojas, radijo laidų vedėjas ir sąmokslo teorijų tyrėjas jau prieš tris mėnesius nuspėjo ataką ir valdžios melą . Brangiai už tai sumokėjo, iš pradžių jam ne kartą grasino, o vėliau policijos reido metų buvo nušautas (po 2 mėnesių nuo 911 atakos).  Kiti diversijų pavyzdžiai yra Kursko avarija, Perl Harboro užpuolimas, politinių veikėjų nužudymai  ir  t.t

Labai populiarų naudoti baimę ir smurtą filmuose ir kompiuteriniuose žaidimuose. Baimė geriausias valdovo įrankis, nes kai žmogus bijo jis tampa pažeidžiamas, praranda kritinį mąstymą ir pasiduoda „išgelbėtojui“.  O agresijos ir dominavimo kultūra puikus būdas tironui surinkti bukių pagalbininkų skleisti baimei ir motyvuoti dirbti. Atpirkimo ožiais tampa moteris, vaikai ir gyvūnai. Kūriami kariniai žaidimai skirti rekrutuoti į armiją ir skleisti militaristine propagandą, pavyzdžiui JAV armija skyrė 16 milijonų dolerių kurti karo simuliatoriams. Gangsterių, mafijos karai, muštinės, šaudyklės ir kitokia beprotybė yra labai dažna filmuose ir žaidimuose. Virtualioje realybėje niekas nedraudžia žudyti ir tenkinti sadistiškus norus. Populiarios amžinų skandalų laidos, laidos apie išlikimą, kurios nė velnio nemoko apie išlikimą, o tik skirti šokiruoti, sukelti jaudulį, baimę, pasijausti silpnais. Ar pastebėjote kiek daug yra laidų kur pagrindinė idėja yra mūšis, kova už būvį, nesvarbu kokia forma. Esmė, kad programuoja dalyvauti „žiurkių lenktynėse“.  Tokie pavyzdžiai Eurovizijos, talentų šou, olimpinės žaidinės, o visokios žvaigždės, Lady Gaga ir Minedas, gėjų eitynės, pedofilijos bylos, Kristaus portreto apmėtymas šūdais viskas tai diversija skirta nukreipti žmonių dėmesį nuo esminių dalykų.

Televizija yra bene tobuliausia propagandos, reklamos skleidimo ir smegenų plovimo priemonė. Tai daugiausiai priklausomybę sukeliantis elektroninis narkotikas. Įrodyta, kad  ilgai žiūrint televizorių žiūrovas atsipalaiduoja, pasiekia alfa smegenų būseną ir pasąmonė tampa lengvai programuojama, nes sąmonės kritinis mąstymas išjungiamas.  Reklamų kūrėjai supranta psichologiją ir naudoja sąmonines ar pasąmonines žinutes skatinančias vartoti ir vartoti. Tai jie kuria stereotipus. Ypatingai hipnozei gerai pasiduoda vaikai, nes jie dar nesuvokia žiauraus komercijos pasaulio.

Televizija labai mėgsta naudotis politikai ir įžymybės skleisti savo melui ir propagandai . Politikai šypsosi, žarsto nerealius pažadus ir lozungus „Mes galim“, „Mes žinom kaip“, apsimeta geručiais. Sakau jums šitom šaltakraujėm reptilijom rūpi tik vergija, krautis sau neribotus turtus ir jaustis visagaliais. Į seimą priimami net šou juokdariai kaip Valinskas.  Žvaigždės ir milijonieriai demonstruoja koks puikus jų gyvenimas. Reklamos vis bando įpiršti savo produktus. Juose papirkti idealus modeliai giriantis ir siūlantis pirkti jų produktą. Žiūrovai jausdamiesi nepatenkinti švaisto pinigus daiktams, kosmetikai, plastinėms operacijoms, treniruokliams. Bet juk būtų paprasčiau ir pigiau dažniau vaikščioti, nudirbti pačiam savo darbus ir tinkamai maitintis.

Aš visada tikėjau, kad meno paskirtis skleisti grožį, pajusti giliau gyvenimo mistiką ir išlaisvinti sielą.  Filosofas Platonas mano, kad grožis yra kelias į tiesą. Jo nuomone gėris-grožis-tiesa yra vienas ir tas pats dalykas. Deja graikiškas idealizmas ir romantizmas ne ilgai tesėsi - menas buvo subjaurotas ideologijos ir politikos. Geras pavyzdys propagandiniai nacistų plakatai ir grandiozinė architektūra, verčiantis pasijausti nejaukiai, menkaverčiu, tačiau pajusti savo nacijos galią ir palaikyti karo politiką. Vyriško dominavimo simbolika architektūroje jau pasireiškė Egipto piramidėse, kurias galima sieti su elito viršūnės valdymu, aukštus bažnyčios bokštus, dangoraižius ir obeliskus su vyriškojo falo simbolika. Ar pastebėjote kiek daug prie seimo yra piramidžių ir obeliskų elementų. Sąmonei tai gali nieko nereikšti, tačiau pasąmonę veikia tokios archetipinės figūros. Dizainas naudojamas sukelti priklausomybę nuo daiktų, jie žino kaip veikia psichika ir kokios yra vartotojų silpnos vietos. Demokratijoje meno laisvė tapo laisvės simbolių, bet galimybė kurti/vartoti unitazų, išmatų ar kitokį įžeidžianti visuomenę meną, agresyvia muziką ir filmus dar nereiškia, kad esame laisvi. Mano nuomone kas tikrai suteiks laisvę, tai nuoširdus gamtos grožis.

Projektas MK ultra, cheminis manipuliavimas žmonėmis

MK ultra tai buvo kodinis pavadinimas slaptam JAV projektui, skirtam tirti žmonių elgesio inžinerija  pasitelkiant psichotropines ir kitokias chemines medžiagas ypatingai LSD, hipnoze, šoką, stresą, garsą. Tikslas sukurti ginklus psichologiniam karui, super kareivius nejaučiančius skausmo ir baimės, smegenų praplovimo technologijas. Net neabejoju, kad valdovams-nihilistams šovė į galvą pritaikyti jas ant civilių.

Alkoholizmas tai pasaulinė problema ir ypatingai tokiose šalyse kaip Rusija, Čekija, Baltarusija ir Lietuvą. Bet galių pasakyti tokį dalyką - kai alkoholis buvo pirma kartą įvežtas pas senuosius rusus jie vengė jo kaip velnio, tuomet gerti buvo gėdinga ir girtus bausdavo. Žmonoms iš viso buvo uždrausta gerti, nes jau tuomet buvo suprasta, kad nuo jo gimdavo vaikai su fiziniais ir protiniais atsilikimais.

Tai kas yra tas alkoholis? Tai pats pavojingiausias ir daugiausiai pasaulyje suvartojamas narkotikas.  Profesorius David Nutt sako, kad alkoholis dar pavojingesnis už heroiną ar kokainą (apačioje pateiksiu jo sudaryta diagramą narkotikų pagal pavojingumą).  Apsvaigimo efektas atsiranda dėl smegenų neuronų žūties – tai nieko įprasto, kad vartojantis alkoholį tampa silpnapročiu. Jis padidina vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Sukelia psichines ligas depresiją, šizofreniją, kvailą ir agresyvų elgesį. Juo apsvaigus padaroma daugiausiai nusikaltimų, nužudymų ir savižudybių, smurto šeimoje ir prieš vaikus, eismo pažeidimų ir kitų nelaimių.

Be alkoholio legalus tačiau pavojingi narkotikai yra cukrus, tabakas, kava ir kai kurie vaistai. Tai sveikatai kenkiančios, net mirtinos ir priklausomybę sukeliančios medžiagos. Tai kyla klausimas kodėl pavojingesnį narkotikai skatinami vartoti, o pasak mokslininkų saugesnį augalai tokie kaip kanapė, o ypač saugus DMT ir kvaitulinis šalavijas griežtai uždraudžiami. Kodėl kuriamos destruktyvaus vartojimo reklamos, o saugesni narkotikai kriminalizuojami. Jei pažvelgsite į visus faktus suprasite, kad ne sveikatai apsaugoti kaip propagandistai aiškina. Moksliškai nustatyta, kad alkoholis, tabakas, cukrus, kava tokie pavojingi, kad DMT ar marihuana atrodo nekalti prieš juos. Juo labiau DMT ir THC natūraliai gaminasi smegenyse.  Nuo legalių narkotikų masiškai mirštama, nuo kanapės, DMT ir kvaitulinio šalavijo nenumirė dar niekas tai faktas.

Seimo narė, o tiksliau dezinformacijos agentas Vincė Vaidevutė Margevičienė sukėlė tikrą isterija dėl saldainių su kanapių sėklomis. Jį palaiko, kaip jį sako nekaltų saldainių prekybą, bet prieštarauja kanapių sėklų naudojimui. Bet jį šlykščiai meluoja – profesorius Robert Lustig sako, kad cukrus pavojingesnis už alkoholį ir tabaką, sukelia daugybe ligų. Nuo jo vartojimo kasmet pasaulyje miršta 35 milijonai žmonių. „Nekalti“, o tiksliau mirtini saldainiai leidžiami vartoti net vaikams. Dar buvo nustatyta, kad nuo jo vaikai darosi agresyvus. Kanapių sėklose bent jau yra daug vertingų baltymų ir vitaminų.

Tikroji priežastis kodėl mūsų šeimininkai bijo jų yra tą, kad kanapė ir kiti psichodelikai yra tiesiog nenaudingi kapitalistiniai ideologijai.  Nuo jų kareiviai pasidarys taikus kaip hipiai, žmonės nebenorės daugiau vergauti ir gyventi blogomis sąlygomis, miesto strese, skubėjime, taršoje ir triukšme, pirkti kapitalistų šiukšles - televizorius, Iphonus, Ipadus, nebus kam krauti turtus. Yra žmonių kurie visa gyvenimą juodai pradirbą už alkoholį ir televizija. Bet atsisakę šios siaubingos kultūros geriau ilsėsis kur nors gamtos prieglobstyje, leis laiką su mylimaisiais, medituos, džiaugsis tuom ką turi. Viskas kas reikalinga yra mūsų viduje.  „Kas žiūri į išorę, tas tik svajoja, o kas pažvelgia vidun, prabunda.“ Karlas Jungas.

Pagonybė ir kanapė yra mūsų kultūros dalis. Ją augino senovės baltai  plačiam pritaikymui. Baltų pagonybėje Vaisgamta buvo linų ir kanapių deivė, skatinusi augalijos augimą ir klestėjimą, vaisingumo dievybė.  Baltai saugojo medžius ir miškus, tai buvo feministinė ir taiki kultūra. Labai žiaurų, kad fašistinė reptilijų valdžia nepripažįsta baltų religijos ir draudžia auginti kanapes. Nors tarp valstybės pripažintu religijų yra net budistų, krišnaitų ir Jehovos liudytojų visiškai svetimos Lietuvai religijos. http://www.youtube.com/watch?v=zDR9wc9w4g4

Ką jums dar nenori pasakyti, kad kanapė pripažinta nuostabių vaistu nuo daugelio ligų, pvz. kitaip nei tradicinės priemonės išgydantis vėžį nepažeisdamas sveikų ląstelių, čia Dr. Jeffrey Hergenrather  paaiškina kaip http://www.youtube.com/watch?v=XaU4st-VLV4. Tai puiki pluoštinė medžiaga. Jį greitai auga ir nereikalauja pesticidų. Bet fašistinių pažiūrų politikai griežtai neleidžia legalizuoti net pluoštinės ir medicininės kanapės.

Lietuva skursta, tačiau atsiranda 100 milijonų litų priklausomybių ir narkotikų karui. Va tik būdas žiaurus ir žmonės vis dar svaiginasi ar legaliais, ar nelegaliais būdais. Vincė Vaidevutė Margevičienė sakė geriausias būdas priklausomybių prevencijai mokslas, o ne prievarta. Bet jie net nepateikia paaiškinimo kodėl saugesni svaigalai nuo kuriu dar niekas nemirė yra uždraudžiami be argumentų ir kodėl mirtini nuodai leidžiami vartoti. Tokie kontrolieriai meluoja ir išduoda visuomenę ir mokslą, nes mokslininkai sako priešinga – legalus narkotikai daug pavojingesni, įskaitant ir priklausomybes nuo persivalgymo,  televizijos, kompiuterio, telefonų, t.t.  Tai kyla klausimas kur tie  100 milijonų litų nueina, jei žalingų priklausomybių tik daugėja? Mano nuomone šitiems kontrolieriams visiškai nusispjauti į jas. Jų tikroji funkcija užtikrinti, kad žmonės neštų pelną, neuždavinėtų klausimų ir vartotų tik darbo stimuliatorius. O specialiosios tarnybos išgaudys „bėgančius“ iš vergijos.

Kultūra tai operacinė sistema. Švietimas ir socialinis darvinizmas

                             Filosofas Terence McKenna pateikia labai gerą palyginimą - žmogus ir kultūra tai tas pats kas kompiuteris ir operacinė sistema. Tai kas esame yra ne vien  nuoga intuicija, instinktai, emocijos. Ego, charakteris, įsitikinimai kurie susiformuoja gyvenant tampa tarsi mūsų drabužiu. Kas būsime priklauso nuo aplinkos, tėvų auklėjimo, mokyklos, kultūros, ką vartojame ir net politinės ideologijos. Vienas vaikas suaugęs gali tapti geraširdžių, taikių, sąžiningu, sveiku ir gražiu, o kitas traumuotu ir bejausmiu diktatoriumi, tačiau kuriam lengva vadovauti , prasimušti ir greitai praturtėti, nes nepaiso moralės. Žiauri tiesa, kad dabartinė kultūra ir švietimo sistema kuria vartotojiško, dominuojančio ir negailestingo charakterio žmones. Mano nuomone mokyklų užduotis yra suteikti žinias, kurios išlaisvina ir palengvina gyvenimą, ugdyti orų, mylinti laisvę ir bendruomenę charakterį.  Labai trūksta visuotinio, filosofinio mokymo, kuris ugdytų kritinį mąstymą, gebėjimą apsiginti ir netapti tironų marionetėmis. O realybė yra tą, kad kiek pamenu mokykloje buvo dėstoma labai daug nuobodžių dalykų , mokymas apėmė daugiausiai kairiojo smegenų pusrutulio dalykus, juose buvo labai daug fragmentiškų duomenų, žodžių mokiniai verčiami robotais. Trūko žinių kurios pasitarnautų gyvenime, vaizduotės ir kūrybinio lavinimo. Nieko įprasto, kad mokiniai bėga iš pamokų ar fantazuoja per jas. Rezultatas tas, kad išvaisčiau 12 metų savo gyvenimo nuobodžiai ir net traumuojančiai veiklai. Iš mokyklos išėjau daug ką užmiršęs, tačiau suvaržytas neurozėmis, taisyklėmis ir bijodamas dėl ateities. Žiauri dominuojanti patriarchalinė kultūra verčia bijoti dėl pažymių, savo įvaizdžio, skolų ir kitokių problemų.

Mokslinė Darvino teorija buvo paversta politine ideologija. Mums dėstoma propaganda, kad visi dalyvauja žiaurioje kovoje už būvį ir išlieka tik stipriausi. Tai verčia stresuoti dėl darbo, karjeros ir t.t Moralė nustumiama į šalį. Moksleiviai aprengiami vienodomis uniformomis ir užprogramuojami pagal vieną šabloną, kad būtų lengviau kontroliuoti. Verčiami sportuoti, rungtyniauti, lenktyniauti, boksuotis ir tai sustiprina net tik raumenis, bet ir grubų, agresyvų, dominuojanti, asocialų charakterį. Smurtas buvo dažnas mano mokykloje, neretai vykdavo kruvinos muštinės, kuriose ir man pačiam yra tekę dalyvauti. Dėl Ko? Nes mūs taip auklėja kultūra, sportai ir filmai. Tie mušeikos daug sportuodavo, gėrė alų ir rūkydavo cigaretes, prisižiūrėjo filmų apie gangsterius, mafijozus ir patys juos imituoja, nes tai kieta. Štai jums pavyzdingi ir kultūringi žmonės korumpuotoje sistemoje.

                             Ortodoksija yra ne tik problemą religijoje, bet ir moksle. Modernaus mokslo pradininkas Dekartas atskyrė materialų pasaulį nuo metafizikos ir tuo pačiu būdą pažinti kas yra sąmonė kaip teigia mokslininkas Rupert Sheldrake. Mokslo užduotis yra pažinti tiesą ir tam panaudoti visus galimus resursus. Tačiau kažkodėl vyrauja tokios filosofijos kaip darvinizmas, nihilizmas, mechanistinė pasaulėžiūra ir autoritetas palaiko tokius dogmatinius įsitikinimus kurie paneigia net egzistavimą dalykų kurie egzistuoja remiantis eksperimentais, o „eretikai“ patyria spaudimą. Pavyzdžiui vyrauja požiūris, kad gyvybė ir sąmonė nėra niekas daugiau nei tiesiog atsitiktinės cheminės reakcijos beprasmiškoje visatoje, bet kai tokie mokslininkai kaip Karlas Jungas ir vėliau Rupertas Šeldrakas iškėlė nuomonę, kad sąmonė vis tik gali egzistuoti už kaukolės ribų už tai buvo tik išjuokti.  Bet oficialus mokslas negali paaiškinti kaip šuo sužino kada ateina šeimininkas arba randa persikėlus jam kur nors toli, kaip tankus varnėnų pulkai neįsirėžia vienas į kitą, kaip pašto balandžiai, bet kur paleisti randa namus, kur yra saugoma žmogaus atmintis. Bet paprasta Ruperto morfogeninio lauko teorija, telepatija tai gali paaiškinti.

                             Tai nieko įprasto, kad suaugę žmonės tampa bejausmiais egoistais, apgaudinėjančiais, išduodančiais žmogiškus idealus, kuriems rūpi tik gauti kuo daugiau pinigų ir išvaistyti visokiems menkniekiams. Nesvarbų, kad negailestingai skerdžiami žmonės ir gyvūnai. Nesvarbų, kad teršiama planeta ir ginkluojamasi pasaulio pabaigai. Operacinė sistema pavadinimu „vyriška“ dominuojanti kultūra turi daug klaidų ir daugiau netinka naudoti. Terence McKenna lygina ego su augančių vėžiu - kuo jis didesnis tuo žmogus yra labiau neurotiškas. Išgydyti sielą gali padėti įsitikinimus griaunančios ir praplečiančios sąmonę, transine būseną sukeliančios technikos, meditacija, muzika, joga. Kūrybingumas išlaisvina, grožis parodo kelia į tiesą. Kūrybos ir grožio motina yra gamta. Žmonijai reikia nustoti būti parazitų ir grąžinti simbiotinius santykius su gamta tokius kokius palaikė mūsų protėviai senovės baltai.  Atsikratykite ideologijos ir įsitikinimų, vergijos daiktams ir valdžiai – susikurkite patys savo gyvenimo mitą ir prasmę.

                             Išmokite būti kuo savarankiškesni. Valdovai kaip tik ir nori jūsų priklausomybės. Kuo mažiau vartokite, geriau patys auginkitės švarų maistą ir bėkite iš priklausomybių kalėjimo. Netikėkite aklai kas jums sakoma, siūlau iš viso nežiūrėti televizoriaus, nes ten daug kas nuslepiama, medžiaga pcenzūruojama, rodoma bukinanti reklama ir propaganda. Patikimos informacijos geriau ieškoti internete ir net ten tikrinkite visokias versijas. Žiūrėkite dokumentika, skaitykite knygas ir domėkitės viskuo kas yra kruopščiai slepiama nuo jūsų. Svarbiausia netylėkite ir atskleiskite kitiems tai ko valdžia bijo.

„Propaganda“ dokumentinis filmas. Korėja 2012.

Anglų kalba http://www.youtube.com/watch?v=6NMr2VrhmFI

Rusų kalba http://www.youtube.com/watch?v=mrxqAEp0FF0

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius