Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Kas apgins smulkiuosius verslininkus?

Rašau smulkiųjų verslininkų vardu. Man labai pikta klausyt mūsų šalies Vyriausybės verkšlenimų, kad sunkus (finansine prasme) laikas, kad neturi pinigų pensijoms grąžinti. Ir ką ji daro, kad situacija „gerėtų“? Ogi vėl Seimas nori priimti sprendimą, kad kioskuose būtų uždrausta nuo 2012 sausio 1d. prekiauti alumi.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rašau smulkiųjų verslininkų vardu. Man labai pikta klausyt mūsų šalies Vyriausybės verkšlenimų, kad sunkus (finansine prasme) laikas, kad neturi pinigų pensijoms grąžinti. Ir ką ji daro, kad situacija „gerėtų“? Ogi vėl Seimas nori priimti sprendimą, kad kioskuose būtų uždrausta nuo 2012 sausio 1d. prekiauti alumi. Tai reiškia, kad nuo Naujųjų metų turės masiškai užsidarinėti kioskai, bus visiškai sužlugdyta jų veikla, kadangi apie 70% apyvartos sudaro būtent alus.

Ar pagalvoja Vyriausybė, kiek žmonių liks be darbo? Tokių gali būti apie 2000. O juk kioskuose dirba daugiausia pagyvenusių žmonių, kuriems iki pensijos liko po keletą metų ir kurių nebenori priimti į darbą kitos darbovietės. Mums kyla klausimas, ar tik nevykdo mūsų Seimas ir Vyriausybė didžiųjų prekybos tinklų užsakymą – likviduot mažuosius, kad jie dar labiau pralobtų. O mažuosius kas užtars? Juk mes neturime tiek pinigų duot kyšiams, kad būtų priimtas mums palankus sprendimas. Ir kodėl keletas žmonių Seime turi nuspręst tūkstančių žmonių likimą?

Ir dar, šiomis dienomis gaunam skambučius iš savivaldybės dėl prekybinių pavilijonų statymo - 1m kaina yra 2000litų. Toks pavilijonas kainuotų apie 40000litų. Sakykit, valdininkai, ar tai realu smulkiam prekybininkui sukaupt tokius pinigus ir kodėl mes turėtume griaut savo kioskelius ir statyt tuos brangius pavilijonus? Kas mums kompensuos visas išlaidas už senuosius kioskelius? Juk buvo įdėta nemažai lėšų juos statant/

Tai sakykit, kaip mums gyventi šioje valstybėje, kuri vietoj paramos smulkiajam verslui mus iš visų jėgų žlugdo. Ar taip ir neatsiras Seime žmonių, kurie mus gintų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius