Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Pamoka, kurioje mokome lyderystės

Kaip šiandien atrodo sėkmingas, savimi pasitikintis, nepralenkiamas žmogus, toks, kuriuo žavisi minios ir kuriuo užaugę nori tapti vaikai? Jis sveikas ( gal net sveikuolis), lyderis (ne šiaip lyderis, o žvaigždė!), kai jis išeina prieš žmones – žmonės nuščiūva ir klausosi jo žodžių, seka jo judesius, fotografuoja jį telefonais; jis neapsiriboja viena siaura sritimi ir niekada nesako, kad dabar jau „moka viską“.
Jaunimas.
Jaunuoliai / Shutterstock nuotr.

Kaip šiandien atrodo sėkmingas, savimi pasitikintis, nepralenkiamas žmogus, toks, kuriuo žavisi minios ir kuriuo užaugę nori tapti vaikai? Jis sveikas ( gal net sveikuolis), lyderis (ne šiaip lyderis, o žvaigždė!), kai jis išeina prieš žmones – žmonės nuščiūva ir klausosi jo žodžių, seka jo judesius, fotografuoja jį telefonais; jis neapsiriboja viena siaura sritimi ir niekada nesako, kad dabar jau „moka viską“. Sakote, mokyklose nemoko tokiais būti? Na, gal visose mokyklose ir nemoko, bet Vilniaus J.Tallat-Kelpšos konservatorijoje, kaip ir kitose muzikinėse gimnazijose, tam turime atskirą pamoką – ji vadinasi chorinis dirigavimas.

Paprastai tariant, chorvedys yra choro vadovas – tai tas žmogus, kurį koncertuose matote diriguojantį, kuris veda repeticijas, sudaro repertuarą, atrenka dainininkus, ruošia chorą konkursams, koncertams, festivaliams, o dažnai – ir rūpinasi choro įvaizdžiu. Chorvedyba iš esmės yra lyderystė, bet su muzikiniu bonusu! Chorvedyboje mokinius pratiname prie daugybės darbų vienu metu – juk visus čia išvardintus dalykus reikės daryti iškart, ir neretai – vienam. Skamba baugiai? O kas sakė, kad būti lyderiu lengva! Chorvedybos pamokose mokiniai supranta, kad sėkmingam darbui svarbu rūpintis ne tik savo choristais, bet ir savimi – teisingai maitintis, nešūkauti lauke, pasportuoti... Svarbu ir ugdyti bendravimo įgūdžius – kas gi norės klausyti vadovo, kuris nemoka išreikšti savo minčių? Šito būsimieji chorvedžiai mokosi patys privalomai dainuodami chore; kaip ir bet kokios įmonės darbuotojui svarbu žinoti, kokį tiksliai darbą atlieka kiekvienas jo pavaldinys, taip ir chorvedys privalo suprasti, ką reiškia stovėti scenoje su kitais dainininkais. Na, o tam, kad išmanytų ne tik chorinę muziką, būsimieji chorvedžiai muzikos gimnazijose mokosi ir groti instrumentais, lankosi koncertuose, juos analizuoja, rašinius rašo ne tik apie tai, kuo ypatinga Maironio poezija, bet ir apie tai, kuo išsiskyrė Mocarto muzika...

O kas iš to, jei nenorėsite tapti chorvedžiais? Grįžkime prie to sėkmingo žmogaus, kuriuo žavisi minios – pasimokę chorvedybos būsite sveiki, pasitikintys savimi, muzikalūs lyderiai. Kitaip tariant – tikros žvaigždės, kad ir kokioje srityje nutartumėte dirbti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius