Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 06 18

Referendumas dėl žemės: žmonės įtikėję nesąmonėmis, kaip kadaise A.Valinsku ar N.Venckiene

Kas bus, jei referendumas vis dėlto įvyks ir dauguma pasirašys prieš žemės pardavimą užsieniečiams. Juk daug nesąmonių nutinka Lietuvoje. Tokią nuomonę susidariau nemažai...
Mitingas Nepriklausomybės aikštėje
Mitingas Nepriklausomybės aikštėje / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.
Temos: 1 Referendumas

Kas bus, jei referendumas vis dėlto įvyks ir dauguma pasirašys prieš žemės pardavimą užsieniečiams? Juk daug nesąmonių nutinka Lietuvoje.

Tokią nuomonę susidariau nemažai bendraudamas su kaimo žmonėmis. Patikėkit, referendumo organizatoriams jų papirkinėti nereikės. Kaimiečiai įtikėję baubais ir nesąmonėmis. Įtikėję taip, kaip kažkada buvo įtikėję A.Valinsku, N.Venckiene. Prigąsdinti jie gali tikėti, kad žemė yra plokščia, o ne apvali. Gal mieste sėdintiems proto bokštams tai nesuvokiama, bet tokia yra realybė.

Kaimiečiai įtikėję baubais ir nesąmonėmis. Įtikėję taip, kaip kažkada buvo įtikėję A.Valinsku, N.Venckiene. Prigąsdinti jie gali tikėti, kad žemė yra plokščia, o ne apvali.

Žinoma, miestuose daugiau sąmoningų žmonių, gal ta dauguma ir padeda susidaryti įspūdį, kad niekas neis balsuoti į tą referendumą. Nežinau, kiek procentų kaimo žmonių sudaro balsavimo teisę turinčių asmenų skaičių, bet jie už savo žalmargės pievos lopinėlį eis kovoti, nes „o siaube, užsieniečiai atims žemę“.

Taigi, kad ir koks būtų juokingas tas referendumas, pagalvokime, ar bus labai juokinga, kai riboto mąstymo asmenys nubalsuos prieš pardavimą, už LR Konstitucijos straipsnių pakeitimus? Ar tokia jau skani bus ta kepama mėsa? Susiimsit už pilvų ir vaitosit iš juoko? Tikrai?

Referendume reikia dalyvauti, nes visi atsakome už jo rezultatą. Nejaugi taip sunku pakelti subinę ir nueiti balsuoti? Ir nereikia sakyti, kad visi atostogaus ir niekam nebus įdomus tas referendumas. Kaimas neatostogauja, nes neturi už ką. Todėl referendumas bus viena iš „pramogų“. Be to, balsuoti dabar galima bet kuriame Lietuvos kampelyje, nebūtina vykti į savo apylinkę. Taigi, žmonės, pademonstruokite protingos tautos balsą.

Kaimas neatostogauja, nes neturi už ką. Todėl referendumas bus viena iš „pramogų“.

Nežinau kaip jūs galvojate. Kad ir kaip man tai nepatiktų, mano pareiga yra padaryti viską, kad nesąmonės neįvyktų. Todėl aš eisiu ir balsuosiu prieš LR Konstitucijos straipsnių pakeitimus. Bent mano sąžinė bus rami. Ir labai tikiuosi, kad arba referendumas neįvyks, arba referendumininkams bus parodyta jų vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius