-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 25

Kaip praeiti techninę apžiūrą su netvarkingu automobiliu?

Techninės apžiūros centrų „Tuvlita“ darbo principai, arba kaip netvarkingas „Renault“ į gatves išriedėjo.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Nežinau – keista, įprasta, ar koktu dėl Techninę apžiūrą (TA) atliekančių centrų darbo. Štai šis nuotraukose matomas ir akivaizdžiai techninių reikalavimų neatitinkantis automobilis „Renault Chamade“, valst. nr. GUS 223, balandžio 22 d. apie 21 val. sėkmingai praėjo TA patikrą „Tuvlita“ centre Vilniuje, Lentvario g.

Matomi išoriniai defektai: nedega dešinės pusės žibintai, valytuvas be gumelės – tik šluotelė, priekiniai žibintai akinantys (įtariu, kad įmontuotos sertifikatų neatitinkančios Xenon lemputės). Dėl bet kurio iš šių neatitikimų transporto priemonės neleidžiama eksploatuoti. Paprastai taip būna. Taip turėtų būti. Kodėl šis „Renault“ gavo techninių reikalavimų atitinkimą iki 2012-04-22 patvirtinantį dokumentą ir žalius lipdukus ant numerio? Gal reikėtų klausti TA patikrą atlikusio ir dokumentus išdavusio darbuotojo?

Keista kodėl iš tiesų tvarkingi automobiliai dėl minimalių arba netgi neegzistuojančių trūkumų (tokių kaip „nesureguliuoti“ žibintai, nors automobilis atvažiavęs tiesiai iš serviso, kur buvo nuodugniai patikrintas ir sutvarkytas) yra priversti eiti pakartotinę TA ir mokėti 15 litų ar daugiau.

Galima tik spėlioti ką automobilyje veikė ir kokią įtaką „Tuvlita“ darbuotojui turėjo „Renault“ keleivis, kuris atlikus patikrą bėgte nubėgo į gretimoje aikštelėję stovintį automobilį. O „Renault“ sėkmingai akindamas kitus eismo dalyvius ir su nedegančiais galinais žibintais išriedėjo į gatves.

Štai tokia techninės apžiūros tvarka mūsų šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius