-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 14

Kelių eismo taisyklių pakeitimas: nestabdydamas suksi į dešinę, turėsi bėdos

Skaitytojas Dalius Santockis perspėja: š.m. spalio 11 d. įsigaliojo Kelių eismo taisyklių pakeitimai, apie kuriuos daugelis nėra girdėję... Vienas iš esminių - nuo šiol sukant į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui su lentele su žalia rodykle privaloma sustoti prieš STOP liniją.
Šviesoforas
Šviesoforas / Youtube.com stopkadras

Skaitytojas Dalius Santockis perspėja: š.m. spalio 11 d. įsigaliojo Kelių eismo taisyklių pakeitimai, apie kuriuos daugelis nėra girdėję... Vienas iš esminių - nuo šiol sukant į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui su lentele su žalia rodykle privaloma sustoti prieš STOP liniją. Taisyklių punktas skamba taip:

Jeigu sankryžoje ties raudonu šviesoforo signalu pritvirtinta lentelė su žalia rodykle, nukreipta į dešinę, vairuotojams leidžiama sukti į dešinę ir degant draudžiamam šviesoforo signalui, tačiau prieš įvažiuodami į sankryžą jie privalo sustoti prieš kelio ženklą „Stop“ linija“ ir (ar) „Stop“ liniją, jeigu jų nėra, – prieš pėsčiųjų perėją, šviesoforą ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinus, kad tai yra saugu ir nebus trukdoma kitoms transporto priemonėms ir pėstiesiems, kurių judėjimo kryptį jie kerta.

Pasak skaitytojo, kaip rodo pastebėjimai gatvėse, absoliuti dauguma vairuotojų apie šią naujovę nežino. Manau, būtų tikslinga apie šią naujovę informuoti Jūsų portalo skaitytojus. Yra parengtas video šia tema, informuojantis, kaip nuo šiol reikia važiuoti per sankryžas.

VIDEO: Šviesoforas su žalia rodykle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius