Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 09 11

Telšių „Džiugo“ gimnazijos fasadas tarnauja sūrio reklamai

Ant Telšių „Džiugo“ gimnazijos fasado puikuojasi didžiulė sūrio „Džiugas“ reklama. Nuotraukas redakcijai atsiuntusi portalo skaitytoja Eglė stebisi: ar švietimo įstaigoje normalu reklamuoti komercinį produktą?
Mokyklos fasadą puošia sūrio reklama
Mokyklos fasadą puošia sūrio reklama

Gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas paaiškino, kad sūrio iškaba – mokyklos ir bendrovės „Žemaitijos pienas“ partnerystės ženklas.

„Reklama ant „Džiugo“ gimnazijos pastato atsirado dėl to, kad mes bendradarbiaujame su įmone. Ji parėmė gimnaziją, prisidėdama prie skaityklos įrengimo“, – kalbėjo švietimo įstaigos vadovas.

Švietimo ir mokslo ministerija nemano, kad mokyklos pastatas ar teritorija yra tinkama vieta reklamai, ir to tikrai neskatina.

Jis pažymėjo, kad reklamos vieta yra suderinta su Telšių rajono savivaldybės administracija. Reklamai gautas leidimas galioja iki 2016 metų liepos 25 dienos.

Švietimo ir mokslo ministerija atkreipė dėmesį, kad reklamų skelbimas mokyklų teritorijoje nėra reglamentuojamas teisės aktuose.

„Tačiau Švietimo ir mokslo ministerija nemano, kad mokyklos pastatas ar teritorija yra tinkama vieta reklamai, ir to tikrai neskatina“, – ministerijos poziciją pateikė Komunikacijos skyrius.

Sūrio reklama
Eglės nuotr./Sūrio reklama užgožia net gimnazijos pavadinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius