Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Gerasis nykštukas skubiai ieško namų! (nuotraukos)

Tas nykštukas - tai miniatiūrinė, subtilioji, į žaisliuką panaši vagonėlių Lika, kurios liūdnoji gyvenimo pusė prasidėjo „Grindos'' narve. Drebančią ir jaučiančią nuodingąją mirties adatą Likutę pusiaukelėje į kamerą, kurioje turėjo ta adata smigti palydėdama anapilin, išplėšė vagonėlių angelai sargai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Tas nykštukas - tai miniatiūrinė, subtilioji, į žaisliuką panaši vagonėlių Lika, kurios liūdnoji gyvenimo pusė prasidėjo „Grindos'' narve. Drebančią ir jaučiančią nuodingąją mirties adatą Likutę pusiaukelėje į kamerą, kurioje turėjo ta adata smigti palydėdama anapilin, išplėšė vagonėlių angelai sargai. Keli mėnesiai vagonėliuose leido Likai pasijausti saugiai, išmokti vėl vizginti uodegėlę. Nepaisant to, vagonėliai - nėra tikrieji namai. O ir Likai prireikė operacijos, nes dar būnant „Grindoje'' šunytei išaugo navikas, kuris sparčiai didėjo.

Ištvėrusi sudėtingą operaciją, Lika pakliuvo į sanatoriją - į vienos iš vagonėlių savanorės namus. Lepinama ir akylai prižiūrima, Lika sparčiai gyja ir kasdien atveria globėjai vis naujus savo charakterio bruožus. Šalia žmogaus Lika būna „meilusis nykštukas" - glaudžiasi savo mažu kūneliu kuo arčiau, letenėle švelniai, bet įsakmiai pasiprašo glostymo, tai dar palydėdama tyliu inkštimu. Vikriai moka pakišti snukutį po delnu, tad nelieka nieko kito, kaip pakasyti ausytę. Nuolat sekioja globėjai iš paskos, o jei lieka savo guoliukyje, tai seka kiekvieną jos žingsnį, įsmeigusi savo tamsias žvitrias akutes.

Tiesa, kartais Lika būna „piktasis nykštukas", kai veja šalin kitus globėjos šunis, nebijodama keletą kartų didesnio jų ūgio ir nesidrovėdama dėl to, kad jie yra tų namų senbūviai. Lika nori būti vienintelė žmogui, tikra dėmesio ir meilės monopolistė. O gamtoje Lika būna „medžiotojas nykštukas" - susidomėjusi tipena miško takeliais, mojuodama savo uodegyte-riestainiuku, uostinėja kiekvieną šapelį, kapstinėja nukritusius lapus, pastačiusi ausytes įdėmiai klausosi gamtos garsų.

Likutė yra iš tų šuniukų, kurie vietoj energingų žaidimų pasirinks saugiai tūnoti šalia savo žmogaus, jausti jo kūno šilumą ir atiduoti savąją, jausti šeimininko ranką, glostančia pilvuką ar kasančią ausytę, ir ramiai snūduriuoti. Vietoj nutrūktgalviško siautėjimo lauke ji pasirinks ramų pasivaikščiojimą ir net netampys pavadžio, o kas keletą žingsnių atsisuks įsitikinti, kad eina ne viena. Tai tikra kompanjonė, draugė, kurios ramų atsidavusį buvimą šalia įvertins kiekvienas, bent kartą gyvenime jautęs vienatvę - to jau niekada nebebus, įsileidus Likutę į savo namus.

Džiaugsmingą Likos pažinimą globėjai temdo vienintelis dalykas - nuolatinių namų trečiam beglobiui suteikti ji negali, tad neišvengiamai artėja ta diena, kai nykštuką teks grąžinti į vagonėlius. Taigi kiekvieną dieną, myluodama Liką ir purendama jos guoliuką, globėja jaučia, kad ruošia dirvą bjauriai išdavystei, ir deja jau ne pirmai Likutės gyvenime. Todėl kiekvieną dieną globėja tikisi, kad tiek ji, tiek Likutė sulauks pačios brangiausios Kalėdų dovanos - naujų nuolatinių namučių mažajam nykštukui.

Jei skaitydami šį trumpą pasakojimą jaučiate, kad Lika galėtų būti jūsų namų gerasis nykštukas, susisiekite su dabartine jos globėja (8-616-15454) ir susipažinkite su šia nuostabia kalyte, nes jokie pasakojimai ir jokios nuotraukos neatstos jausmo, kai pažvelgus į šiltas šuniuko akis supranti, kad pagaliau atradote vienas kitą.

Skambinti: 8-616-15454 Indrė

http://www.gyvunugloba.lt/lt/adoption/g.37021

http://www.gyvunugloba.lt/lt/help/news.24821

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius