Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 28

Keturi kačiukai Klaipėdoje skubiai ieško pagalbos

Aš suprantu, kad klaipėdiečiai dabar gyvena Jūros šventės ir šiaip gerų atostogų nuotaikom. Bet ne visiems taip gerai sekasi... Važiuodamas dviračiu per Miško rajoną stabtelėjau...

Aš suprantu, kad klaipėdiečiai dabar gyvena Jūros šventės ir šiaip gerų atostogų nuotaikom. Bet ne visiems taip gerai sekasi...

Važiuodamas dviračiu per Miško rajoną stabtelėjau trumpam persivilkti maikę (buvau atvirkščiai apsivilkęs) ir statybų aikštelėje už tvoros, prie renovuojamo namo, pamačiau katę, o po kiek laiko pasirodė ir 4 kačiukai. Du raini ir du juodi. Situacija eilinė – bobutės ranka iš pirmo aukšto per 10 cm. pravertą langą pamėtė batono trupinių ir langas užsidarė.

3 kačiukai serga – pūliuoja akytės, vienas visiškai sveikas. Rainam viena akytė, juodam viena, o kitam juodam abi, dažniausiai būna užsimerkęs visą laiką, vaikšto paskui mamą.

Nors patys turime katę (išgelbėtą) ir esam anksčiau du vietinius kačiukus išgelbėję irgi nuo bado ir grybelio, tai nesu abejingas tokiam vaizdui. Bet šiuo metu visiškai neturiu galimybės padėti (nebent finansiškai prisidėti prie gydymo). Kol buvau vietoje, nupirkau vandens ir maisto, visi skaniai gėrė ir valgė. Gaila, kad tik tiek ir tegaliu suteikti. Katė mama nėra labai baikšti, šiek tiek prisileidžia žmogų, gal tiki kad jis gali padėti? Davus maisto pakvietė ir savo kačiukus...

Žmonės, nebūkite abejingi, jei kačiukai ir nemirs iš bado/dehidratacijos, bent trys tikrai mirs dėl infekcijų. Aš puikiai suprantu, kad čia eilinis eilinis atvejis ir kačiukai niekuo neypatingi, t.y. „vieni iš daugelio“, bet gal  kas išgelbėtų gyvūnus nuo kankinančios mirties. Nes vandens ir maisto davimas, šiuo atveju yra tik tuščių vilčių suteikimas vienai dienai.

Raini kačiukai labai gražūs, bet ir juodukai faini. Tereikia tik pasveikti. Iš patirties galiu pasakyti, kad išgelbėtos katės labai atsidėkoja savo naujiesiems šeimininkams. Mūsiškė idealaus gerumo, ūkyje stipriai medžioja kenkėjus, savarankiška ir stengiasi elgtis taip, lyg jos nebūtų, nieko negadina.

Kačių šeimyna yra Miško rajone, raudonų plytų daugiaaukščių kvartale (priešais „Statoil“). Namo numeris 35, tik iš vidinės pusės. Būna prie geltono konteinerio, arba ant kalniuko/pievelės šalia. Nuotraukose aiškiai matosi ir labai lengva rasti. Tereikia tiek nedaug – palašinti antibiotikus akims už kelis litus ir gal dar visiškai pasveiktų, o tada ir nauji šeimininkai atsirastų!

laimonas@msn.com

2014.07.28

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius