Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 01 31

Partrenktas automobilio ir paliktas šuo prašo pagalbos

„Jeigu pagaus, pasakysiu, kad nepastebėjau...“ – Turbūt taip galvoja ne vienas vairuotojas, kuris partrenkęs gyvūną, dumia kuo toliau net neatsigręždamas. O jo nepastebėti buvo...

„Jeigu pagaus, pasakysiu, kad nepastebėjau...“ – Turbūt taip galvoja ne vienas vairuotojas, kuris partrenkęs gyvūną, dumia kuo toliau net neatsigręždamas.

O jo nepastebėti buvo neįmanoma. Nors ir nedidukas, bet greitas ir žvalus šuniukas linksmai sau lakstė vėjuotame žiemos speige (Lazdynuose, Architektų gatvėje). Kodėl be šeimininkų? Kodėl be antkaklio? Iš kur jis?- Nežinia. Matomai ieškojo draugų, pribėgo prie moters vedžiojusios savo šuniuką, tiedu susipažino, linksmai pažaidė, tada keliauninkas porą kartų kirto įstrižai gatvę ir vieną iš jų nesėkmingai...

Vairuotojas nesustojo. Šuniukas staugdamas iš skausmo nušliaužė prie šaligatvio ir susmuko. Nebeatsistojo, tik gulėjo ir verkė. Deja, įvykio liudininkė neturėdama patirties tokiuose reikaluose ir puolusi ieškoti pagalbos, visų pirma rado „Grindos“ telefoną, kur ir paskambino. Automobilio partrenktas šunelis „atvažiuojančios pagalbos“ laukė inkšdamas dar kelias valandas.

Kitos organizacijos dėka, šuniukas dar tą patį vakarą buvo išgelbėtas iš „Grindos“ ir pristatytas į veterinarinę kliniką. Šį mažą, šlakuotą keliauninką praminėme Ziuku. Sekančią dieną Ziuko  lūžusi kojytė buvo sulipdyta iš naujo. Dabar jos viduje metalinis strypas, o pati koja įmontuota į tvirtą langetę. Gydymas dar tęsis, šiuo metu Ziukui yra leidžiami vaistai.

Ziukas glaudžiasi „Naminukų“ globoje. Ir tiesą sakant džiugesio jame dar nematyt... Vis guli, tarpais verkia, ir keista, ne visada balsu, o tikrom ašarom. Kūnelis dar skausmingas, vaikščioti sunku. Kur Ziuko šeimininkai? Ar jie galvoja apie jį? Ar ieško...? O gal jis niekam nereikalingas?

Prašome pagalbos! Ziuko operacija ir reabilitacija bendrai kainuos apie 800 Lt, gal galite padėti apmokėti šią didelę sąskaitą? Jei prisidėtumėte bent po truputėlį, Ziukas būtų labai dėkingas. Taip pat keliauninkas lauke skundžiasi, kad neturi jokio rūbelio. Gal kas turite atliekamą, kurį galėtumėte padovanoti Ziukui? (Jo sudėjimas per pilvą maždaug kaip stambaus takso, gal škotų terjero...)

Jei galite prisidėti prie Ziuko operacijos ir gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą mokėjimo paskirtyje nurodant „Ziukui“:

VšĮ „Naminukai“
Kodas: 302712405 
A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank)

Jei galite padovanoti Ziukui šiltą rūbelį, skambinkite „Naminukams” 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, rašykite žinutę).

Taip pat jei esate šio šunelio šeimininkas arba žinote kam jis priklauso, laukiame Jūsų skambučio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius