Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 17

Po skaniausias Vilniaus stoteles – ne su žemėlapiu, o su šaukštu!

Kad tiesiausias kelias į vyro širdį eina per skrandį, jau visiems gerai žinoma. Tačiau ar ne tiesa, kad panašus kelias galėtų padėti labiau susipažinti ir su šalimi, jos...

Kad tiesiausias kelias į vyro širdį eina per skrandį, jau visiems gerai žinoma. Tačiau ar ne tiesa, kad panašus kelias galėtų padėti labiau susipažinti ir su šalimi, jos tradicijomis? Naujausias „LToursIDEAS“ teminis turas „Skaniosios Vilniaus stotelės“ skiriamas ne tik svečiams iš užsienio – lietuvių liežuviams taip pat paruošti netikėtumai bei nacionalinės kulinarijos istorijos įdomybės.

„Skaniosios Vilniaus stotelės“ – turas, į kurį vietoj žemėlapio reikia pasiimti šaukštą! Mat visose stotelėse – degustacijos, skonių įvairovė ir netikėtumai liežuviui. Nuo lietuviškos kilmės užkandžių, geriau žinomų užsienyje, ir šiuolaikinį pavidalą įgijusio kulinarinio paveldo iki tautinių gėrimų bei deserto.

Ar žinote, kodėl Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai delegacijų nariai mūsų šalyje neišsigando paprastai užsieniečius labai bauginančių lietuviškų bulvinių patiekalų? Ogi todėl, kad jie buvo patiekti kiek kitaip. Su šia užduotimi susidorojo vieno žymiausių Lietuvos restoranų virėjai. Pažintis su jų pasiektu rezultatu.

Nors šiauriausiai Europoje vynuogynai yra užveisti kaimyninėje Latvijoje, lietuviai vyno gamyboje ne prastesni. Lietuviškų gėrimų receptūros – po istoriniais arkiniais skliautais. Po tais pačiais, po kuriais kadaise su Lietuvos prezidentu vakarojo Anglijos karalienė.

Turo pabaigoje – tikros skonių varžytuvės smaližiams vietoje, kurios, iš anksto apsibraukę Vilniaus žemėlapyje, ieško svečiai net iš tolimojo užsienio – kaip skaniausio sostinės taško.

Per daug dėmesio liežuviams? Profesionalus „LToursIDEAS“ gidas nepaliks jūsų be žinių apie lietuviškos virtuvės istoriją, neatkreipęs dėmesio į tebeišlikusius jos pėdsakus, nenuvedęs į mažiausiai žinomą Lietuvos muziejų, nepaaiškinęs, kodėl LDK nebuvo kačių ar kokius saldumynus krimto XVI a. Vilniaus vyskupai.

Jeigu jūsų burnoje jau kaupiasi seilės – „LToursIDEAS“ kviečia registruotis į pirmąjį Lietuvoje ekskliuzyvinį tematinį skonių turą! Susitikime sukryžiuoti šaukštų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius