Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 30

Konkursas „Karjeros patarimas“: nenuleiskite kartelės

Neretas, ieškantis darbo asmuo, galų gale pasiekia tokį momentą, kai norisi pasiduoti ir griebtis pirmo pasitaikiusio darbo mintyse save raminant: „Jau geriau toks darbas, negu...
Darbuotojas
Darbuotojas / „Shuterstock“ nuotr.

Neretas, ieškantis darbo asmuo, galų gale pasiekia tokį momentą, kai norisi pasiduoti ir griebtis pirmo pasitaikiusio darbo mintyse save raminant: „Jau geriau toks darbas, negu jokio...“ Tačiau iškart užbėgu įvykiams už akių ir tiesiog rėkte rėkiu – nedarykite to. Nenuleiskite savo kartelės. Juk nieko nėra geriau už savo darbą mėgstantį darbuotoją. Darbuotojas, kuris savo darbo vietoje jaučiasi lyg žuvis vandenyje, ne tik kokybiškai atlieka savo darbą, bet gali pasigirti ir geresniu savivertės jausmu, o ką jau bekalbėti apie šypseną, nuolat puošiančią žmogaus veidą. Asmeninė patirtis rodo, kad labai norint viskas įmanoma.

Užteks dirbti trumpalaikius, nemotyvuojančius darbus – susiraskite sau patinkantį. Klausiate, kaip tai padaryti? Visų pirma ramiai atsisėdę pamąstykite, kokį darbą dirbant save įsivaizduojate. Sekantis žingsnis – internete susirasti įmones, kurios užsiima Jus dominančia veikla. Na ir tada jau belieka pasitelkti vaizduotę rašant neilgus, bet įdomius laiškus įvairių įmonių vadovams, siūlant savo kandidatūrą į galimą darbo vietą. Nesakau, kad darbdavys Jums atrašys iškart, gali ir išvis neatrašyti, tačiau už pabandymą niekas per galvą neduos. Man pavyko. Beldžiau ir po kiek laiko durys buvo atidarytos. Tad linkiu visiems sėkmės ir prieš pradėdami dirbti sužinokite, ką iš tiesų galite ir norite daryti geriausiai. 

APIE KONURSĄ: Turi gerą karjeros patarimą? Keičiame į planšetinį kompiuterį!

Visus dirbančiuosius kviečiame iki birželio 12 dienos publikuoti savo karjeros patarimą ar pamokančią istoriją portale www.ikrauk.lt (spauskite čia). Nepamirškite nurodyti savo vardo ir el. pašto adreso!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius