Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 17

Konkursas „Sava Roma“: Įkvepiantis Romos kultūros prisilietimas

Emocijos, prabangus dizaino pojūtis, garsūs architektūriniai objektai ir paslaptingas meno prisilietimas. Štai su kuo man asocijuojasi romantiškasis Romos miestas. Tikras Itališ...

Emocijos, prabangus dizaino pojūtis, garsūs architektūriniai objektai ir paslaptingas meno prisilietimas. Štai su kuo man asocijuojasi romantiškasis Romos miestas. Tikras Itališkas gyvenimas, kuris verda kiekvieną dieną, ir kviečia susipažinti su šia nepaprasta šalimi.

Šiuo metu studijuoju Interjero Dizainą. Dizaino pojūtis, prabangos jausmas ir tendencijos yra labai aktualios studijuojant ir domintis interjero dizainu. Būtent Italijos sostinė Roma turi tą nepaaiškinamą vidinį stiliaus pojūtį, kuris įkvepia kuriant ir ieškant naujų idėjų. Tačiau ši vieta žavi ne tik savo estetišku dizaino supratimu, tačiau ir savo požiūriu į madą ,gaminiais, kurie reprezentuoja eleganciją ir modernios prabangos dvelksmą. Puoselėjamos stiliaus tradicijos, atsispindi produkcijoje, kuri žavi visus mus. Pamatyti ir pažinti iš arčiau Italijos dizaino tendencijas yra būtinas dalykas kiekvienam ,dizaino srityje dirbančiam kūrėjui. Juk būtent Italijos sostinėje galima semtis įkvėpimo iš didingų architektūrinių objektų tokių kaip seniausio ir garsiausio amfiteatro – Kolieziejaus, Romos forumo, ar Šv. Petro bazilikos. Grožėtis plastiškais Trevi fontano skulptūrų judesiais ir pajausti tą paslaptingą įkvėpimą, kuris apima pažvelgus į Romos miesto nuotraukas.

Laisvu metu, kai yra laiko ir įkvėpimo užsiimu menine veikla. Dažnai įkvėpimo ieškau garsių menininkų darbuose. Struktūriški Leonardo Da Vinči darbai visada žavi savo stilistika, realizmu. Jausmingi ir paslaptingi Sandro Botticelli tapybos darbai, kurie vaizduoja gracingas žmonių figūras, ir niuansinis koloritas ,kuris perteikia ramybės jausmą. Šie ir daugiau menininkų, įkvepia kurti ir siekti realizmo. Ši kelionė man suteiktų galimybę aplankyti Vatikano muziejų, kuriame galėčiau apžvelgti daugumą meno kūrinių. O pačioje Siksto koplyčioje pamatyti bene žymiausią Mikelandželo darbą – „Pasaulio sukūrimą“, nutapytą ant koplyčios lubų.

Mano teorinės žinios apie meno istoriją, interjero dizainą suteiktų man galimybę pažinti Romos kultūrą, ir susipažinti su jos tendencijomis. SAVA ROMA man asocijuojasi ir su nepaprasta Italijos kultūra. Su noru kurti, vertinti meną. Aišku šis miestas man taip pat asocijuojasi su tradiciniu Italijos patiekalu- makaronais. Tikras Itališkas maistas, jo paruošimas jau daugelį metų žavi viso pasaulio kulinarijos šefus ir užsieniečius. Italų vertinimas ir kruopštus ,estetiškas maisto pateikimas visada žavėjo mane. Juk vien įsivaizdavus sėdėjimą jaukioje Romos kavinėje ir ragaujant tradicinius Itališkus patiekalus, o aplink save regėti Romos miesto ritmą, tos šalies gyventojų emocijas, gyvenimus ,tiesiog užgniaužia kvapą. O tas momentas ,kai ramiai sėdint galima gerti kavą primeną vaizdą iš kino filmo.

Pajusti visa tai kas tikra, kas priverčia sustoti akimirkai , tiesiog džiaugtis ja, ir būti apsuptam Romos kultūros ,štai kas iš tikrųjų yra SAVA ROMA. Pasijausti bent trumpam, maža dalele šios paslaptingos, įkvepiančios, elegancija alsuojančios šalies. Pasijusti SAVU šioje kvapą gniaužiančioje šalyje, kurioje kiekvienas galime atrasti savo Itališkąją dalelę.

Laura

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius