-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20 /2014 05 21

Košmarai Vilniaus autobusuose: kaip išlipti sveikai ir nepakliūti po ratais?

Noriu papasakoti istoriją apie kelionę namo viešuoju transportu, kuri galėjo baigtis nelaime. 2014 m. gegužės 16 d. 13.43 val. Šeškinės stotelėje Vilniuje (važiuojant iš centro)...
Vilniaus gatvėmis važinės naujieji „Solaris Urbino 12 CNG“
Autobuso turėklas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Noriu papasakoti istoriją apie kelionę namo viešuoju transportu, kuri galėjo baigtis nelaime. 2014 m. gegužės 16 d. 13.43 val. Šeškinės stotelėje Vilniuje (važiuojant iš centro) su 3 metų dukterėčia įsėdome į 40-to maršruto autobusą.

Jau vien autobuso privažiavimas prie stotelės buvo įspūdingas. Jis lėkė dideliu greičiu. Ir jau gerokai pravažiavęs stotelę pagaliau sustojo. Visi stotelėje laukę žmonės turėjo bėgti link autobuso, kad jis neišvažiuotų be jų. Kadangi tai ne pirmas kartas, kai autobusai šitaip sustoja, didelio dėmesio nekreipiau. Tačiau apie kelionės pabaigą to paties pasakyti negaliu.

Rusiška ruletė: išlipsi arba neišlipsi

Salomėjos Nėries stotelėje sustojęs autobusas leido išlipti vienam žmogui. Tuo metu, kai mano dukterėčia stovėjo ant paskutinio laiptelio, autobusas pradėjo važiuoti atidarytomis durimis. Jį sustabdė tik kitų keleivių ir mano šūksniai. Tačiau ir sustojęs vairuotojas palaukė tik tol, kol mes išlipome ir toliau nuvažiavo, net neleidęs įlipti stotelėje laukusiems moksleiviams. Trūko tik akimirkos iki nelaimės, kad mažametė būtų iškritusi iš važiuojančio autobuso, o vairuotojas to turbūt net nebūtų pastebėjęs.

Tuo metu, kai mano dukterėčia stovėjo ant paskutinio laiptelio, autobusas pradėjo važiuoti atidarytomis durimis. Jį sustabdė tik kitų keleivių ir mano šūksniai.

Šis įvykis dar kartą parodo, kokie neatsakingi yra autobuso vairuotojai. Turbūt jau neturėtume stebėtis per žinias išgirsdami apie autobuso suvažinėtus žmones ir kitas nelaimes.

Ir dar rūpi vienas klausimas: kodėl būtent 40-uoju numeriu pažymėti autobusai Fabijoniškėse pamiršta uždaryti transporto priemonės duris? Teko ne kartą matyti ir susidurti, jog, sėdint autobuse 4-5 keleiviams, jis lekia visu greičiu neuždarytomis durimis nepriklausomai nuo metų laiko. Nežinau, galbūt vairuotojai taip elgiasi vėluodami pagal savo maršrutų tvarkaraštį, ar norėdami prieš kitą maršrutą turėti daugiau laiko poilsiui, tačiau nerandu jokio paaiškinimo. Bet kokiu atveju, manau, tai yra nenormalu.

Gaila, kad mūsų valstybėje nėra tokio įstatymo, baudžiančio vairuotojus už tokį elgesį. Noriu perspėti keleivius, besinaudojančius viešojo transporto paslaugomis: būkite atsargūs važiuodami 40-ojo maršruto autobusais!

Papildyta   Ingos Simanonytės, Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistės, komentaru:

40 maršrutą aptarnauja įmonė „Meteorit Turas“. Šios įmonės vadovais bus informuoti apie šią situaciją reikalaujant, kad būtų užtikrintas saugus keleivių vežimas. Sutartyje su šia bendrove yra numatytos sankcijos (baudos) už panašius atvejus.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius